Okrasa łamie przepisy: Wieprzowa uczta
W skrócie: | Kucharz udaje się do Radziwiłłowa w Puszczy Bolimowskiej. Na miejscu spotyka Leszka Kaweckiego, który doskonale zna się na wieprzowinie. Słynie on ze znakomicie przyrządzanych kotletów schabowych. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 23 października za 13 dni |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kucharz udaje się do Radziwiłłowa w Puszczy Bolimowskiej. Na miejscu spotyka się z Leszkiem Kaweckim, który doskonale zna się na wieprzowinie. Mężczyzna słynie w okolicy ze znakomicie przyrządzanych kotletów schabowych, dlatego pokaże widzom swoją wersję tej niezwykle popularnej potrawy. Karol Okrasa przygotuje sałatkę z pieczonych ziemniaków i bakłażanów z ostrym sosem. Druga propozycja to duszone policzki w kiszonej kapuście z dodatkiem pitnego miodu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Królowe cytryny - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Pstrągi ze źródlanej wody - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Opolszczyzny - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 8:20 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie przysmaki z dziczyzny - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 14:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 15:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Trójmiasta - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 21:50
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na grzybobraniu - magazyn kulinarny - niedziela, 12 października 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie żytnie pieczywo - magazyn kulinarny - niedziela, 12 października 12:00 i 1 późniejsza emisja