Okrasa łamie przepisy: Czas na szparagi
magazyn kulinarny Polska 2020
W skrócie: | Przełom maja i czerwca to szczyt sezonu na szparagi. Karol pokaże, jak się je uprawia i opowie, w jaki sposób te smaczne warzywa trafiły na polski stół. Następnie kucharz przygotuje z nich potrawy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Przełom maja i czerwca to szczyt sezonu na szparagi. Karol pokaże, jak się je uprawia i zbiera oraz opowie, w jaki sposób te smaczne warzywa trafiły na polski stół. Następnie kucharz przygotuje dania, w których będą one głównym składnikiem: łopatkę wieprzową duszoną w szparagach, białe szparagi po polsku i szparagową sałatkę z wędzoną makrelą, kaparami i ogórkiem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 11:35 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Potrawy z młodej kapusty - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Dorsz w górach - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W neolitycznym garnku - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Mięczaki na polskim stole - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 7:30 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Mniej cukru, więcej zdrowia - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy kotlety - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 14:25 i 5 późniejszych emisji