Okrasa łamie przepisy: Czas na szparagi
magazyn kulinarny Polska 2020
| W skrócie: | Przełom maja i czerwca to szczyt sezonu na szparagi. Karol pokaże, jak się je uprawia i opowie, w jaki sposób te smaczne warzywa trafiły na polski stół. Następnie kucharz przygotuje z nich potrawy. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| niedziela, 30 listopada za 10 dni |
7:45 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Przełom maja i czerwca to szczyt sezonu na szparagi. Karol pokaże, jak się je uprawia i zbiera oraz opowie, w jaki sposób te smaczne warzywa trafiły na polski stół. Następnie kucharz przygotuje dania, w których będą one głównym składnikiem: łopatkę wieprzową duszoną w szparagach, białe szparagi po polsku i szparagową sałatkę z wędzoną makrelą, kaparami i ogórkiem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Dorsz w górach - magazyn kulinarny - dziś, 20 listopada 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Rybne kanapki - magazyn kulinarny - dziś, 20 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Inne oblicze pstrąga - magazyn kulinarny - dziś, 20 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Soczewiaki, czyli soczewica na talerzu - magazyn kulinarny - piątek, 21 listopada 8:20 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o forszmaku - magazyn kulinarny - piątek, 21 listopada 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem - magazyn kulinarny - piątek, 21 listopada 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Brytyjska jagnięcina po polsku - magazyn kulinarny - piątek, 21 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Od żniw do chleba - magazyn kulinarny - piątek, 21 listopada 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia dla morsa - magazyn kulinarny - sobota, 22 listopada 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Imbir nad Wisłą - magazyn kulinarny - sobota, 22 listopada 7:45 i 1 późniejsza emisja
