Okrasa łamie przepisy: Talerz bieszczadzkiego leśnika
W skrócie: | Tym razem Karol Okrasa zaprasza widzów do Nadleśnictwa Baligród położonego w Bieszczadach. Kucharz przygotuje bieszczadzkie pierogi z kaszą gryczaną i miętą, a także tajemnicze stolniki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 25 lipca dziś |
17:10 | TVP HD (z napisami) |
poniedziałek, 4 sierpnia za 10 dni |
12:00 | TVP Kobieta (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Karol Okrasa zaprasza widzów do Nadleśnictwa Baligród położonego w Bieszczadach. Oprowadzi go leśnik, pan Kazimierz Nóżka, znany miłośnikom zwierząt, autor niezwykłych filmów ukazujących życie niedźwiedzi i żubrów. W rewanżu za wycieczkę i opowieści kucharz przygotuje ulubione potrawy swojego przewodnika. Wśród propozycji dań znalazły się: bieszczadzkie pierogi z kaszą gryczaną, miętą oraz tajemnicze stolniki.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Czesława Miłosza - magazyn kulinarny - dziś, 25 lipca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Niecodzienna kukurydza - magazyn kulinarny - dziś, 25 lipca 7:40
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na dziko - magazyn kulinarny - dziś, 25 lipca 11:35 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane potrawy Lubelszczyzny - magazyn kulinarny - dziś, 25 lipca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Twaróg z Hajnówki - magazyn kulinarny - dziś, 25 lipca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Festiwal ziemniaka - magazyn kulinarny - dziś, 25 lipca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pieczarki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - sobota, 26 lipca 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów - magazyn kulinarny - sobota, 26 lipca 7:30
- Okrasa łamie przepisy: Ślady holenderskie na polskim stole - magazyn kulinarny - sobota, 26 lipca 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kurki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - sobota, 26 lipca 12:00