Okrasa łamie przepisy: Smak czarnej porzeczki
| W skrócie: | Kucharz odwiedzi plantację czarnej porzeczki na malowniczym Roztoczu. Przyrządzi kebab z jagnięciny z surówką z dodatkiem tego owocu. Pojawią się też pulpety z karpia. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący odwiedzi plantację czarnej porzeczki na malowniczym Roztoczu nieopodal Zamościa. Zaprezentuje prozdrowotne właściwości tych owoców, które nadają się zarówno do dań mięsnych, rybnych, jak i deserów. Przyrządzi kebab z jagnięciny podany w chlebku pita wraz z ciepłą surówką z czerwonej kapusty i czarnej porzeczki, pulpety z karpia i sandacza z kiszoną kapustą oraz miodowym sosem z czarnej porzeczki oraz chrupiącego sandacza z ziemniakami w maśle z curry i zimnym sosem z czarnej porzeczki z orientalnymi przyprawami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Potrawy pięknie podane - magazyn kulinarny - dziś, 1 grudnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: W krainie papryki - magazyn kulinarny - dziś, 1 grudnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Cuda, czyli ciasta na kiju - magazyn kulinarny - dziś, 1 grudnia 11:50 i 6 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Soczewiaki, czyli soczewica na talerzu - magazyn kulinarny - dziś, 1 grudnia 14:25
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zamorski indyk - magazyn kulinarny - dziś, 1 grudnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: W krzyżackiej kuchni - magazyn kulinarny - dziś, 1 grudnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Perliczka na nowo odkryta - magazyn kulinarny - dziś, 1 grudnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Żywiecka brukiew - magazyn kulinarny - dziś, 1 grudnia 21:50
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia zachodnich Mazur - magazyn kulinarny - wtorek, 2 grudnia 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Suszone wspomnienia z Borów Tucholskich - magazyn kulinarny - wtorek, 2 grudnia 14:25 i 2 późniejsze emisje
