x
Okrasa łamie przepisy: Ryby w marynatach

Okrasa łamie przepisy: Ryby w marynatach

magazyn kulinarny Polska 2018   b.o.
W skrócie:Karol w niezwykłej scenerii pokrytego lodem Zalewu Wiślanego przygotuje potrawy z ryb. Pierwszą będzie ryba marynowana. Druga propozycja to dorsz w sosie z wędzonych śliwek i pomidorów z fasolą.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa przybywa do miejscowości Piaski leżącej na Mierzei Wiślanej. W niezwykłej scenerii pokrytego jeszcze lodem Zalewu Wiślanego przygotuje trzy potrawy z ryb. Pierwszą będzie ryba marynowana w octowej zalewie z curry. Druga propozycja to dorsz w sosie z wędzonych śliwek i pomidorów z fasolą i soloną ikrą ze śledzia. Trzecia propozycja to zapiekanka z suszonej ryby z pomidorami.

Twórcy (pokaż wszystkich)