Okrasa łamie przepisy: Pieczarki z czekoladą
W skrócie: | Polska jest trzecim producentem i pierwszym światowym eksporterem pieczarek. Gospodarz programu odwiedzi nowoczesną pieczarkarnię i pokaże, jak te smaczne grzyby przygotować w niecodzienny sposób. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Mało kto wie, że Polska jest trzecim producentem i pierwszym światowym eksporterem świeżych pieczarek. Gospodarz programu odwiedzi nowoczesną pieczarkarnię, a następnie pokaże, jak te smaczne grzyby przygotować w niecodzienny sposób. Karol Okrasa jak zwykle przyrządzi trzy dania. Pierwszym będzie pieczony łosoś z sosem z pieczarek, mleka kokosowego i szpinaku. Druga potrawa to marynowany w soku z kiszonej kapusty łosoś z marynowanymi pieczarkami i sałatą. Trzecia propozycja to ciasto z jagnięciny z pieczarkami i czekoladą.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Polska borówka amerykańska - magazyn kulinarny - dziś, 6 lipca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Kaczka - magazyn kulinarny - poniedziałek, 7 lipca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Talerz bieszczadzkiego leśnika - magazyn kulinarny - poniedziałek, 7 lipca 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu - magazyn kulinarny - poniedziałek, 7 lipca 11:15
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - poniedziałek, 7 lipca 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem - magazyn kulinarny - poniedziałek, 7 lipca 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Karp - magazyn kulinarny - poniedziałek, 7 lipca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zamorski indyk - magazyn kulinarny - poniedziałek, 7 lipca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Własnoręcznie przygotowane konserwy - magazyn kulinarny - wtorek, 8 lipca 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kolorowe oliwy smakowe - magazyn kulinarny - wtorek, 8 lipca 17:10