Okrasa łamie przepisy: Kuchnia dla morsa
W skrócie: | Prowadzący, nie bacząc na przejmujące zimno, zanurzy się w Bałtyku. Następnie opowie o kuchni dla tzw. morsów. Zaprezentuje przepisy na rozgrzewające potrawy, które można zjeść tuż po wyjściu z wody. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący, nie bacząc na przejmujące zimno, zanurzy się w Bałtyku. Następnie opowie o kuchni dla tzw. morsów. Zaprezentuje przepisy na łatwe i rozgrzewające potrawy, które można zjeść tuż po wyjściu z wody. Sięgnie ponadto po makrelę, która jest doskonale wszystkim znana w wersji wędzonej. Karol pokaże, jak inaczej przyrządzić tę smaczną rybę. Poda ją w wersji smażonej, duszonej w pikantnym sosie, a także pieczonej na ruszcie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy kotlety - magazyn kulinarny - dziś, 16 września 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zdrowa, polska wieprzowina - magazyn kulinarny - dziś, 16 września 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe - magazyn kulinarny - dziś, 16 września 19:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Podlasie pachnące serem - magazyn kulinarny - środa, 17 września 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak gryczanego ciasta - magazyn kulinarny - środa, 17 września 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Grzybobranie w Borach Tucholskich - magazyn kulinarny - środa, 17 września 17:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Sandomierz pachnący serem - magazyn kulinarny - środa, 17 września 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wrapy czy zawijańce? - magazyn kulinarny - środa, 17 września 19:15 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze starego sadu - magazyn kulinarny - czwartek, 18 września 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska - magazyn kulinarny - czwartek, 18 września 17:10 i 2 późniejsze emisje