Okrasa łamie przepisy: Kuchnia dla morsa
W skrócie: | Prowadzący, nie bacząc na przejmujące zimno, zanurzy się w Bałtyku. Następnie opowie o kuchni dla tzw. morsów. Zaprezentuje przepisy na rozgrzewające potrawy, które można zjeść tuż po wyjściu z wody. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący, nie bacząc na przejmujące zimno, zanurzy się w Bałtyku. Następnie opowie o kuchni dla tzw. morsów. Zaprezentuje przepisy na łatwe i rozgrzewające potrawy, które można zjeść tuż po wyjściu z wody. Sięgnie ponadto po makrelę, która jest doskonale wszystkim znana w wersji wędzonej. Karol pokaże, jak inaczej przyrządzić tę smaczną rybę. Poda ją w wersji smażonej, duszonej w pikantnym sosie, a także pieczonej na ruszcie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Skarb mazurskich jezior - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Trzy razy ziemniaki - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 21:50
- Okrasa łamie przepisy: Przy wspólnym stole - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Opolszczyzny - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 14:30
- Okrasa łamie przepisy: Kurczak w trzech odsłonach - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Pieprzno i szafranno - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pstrąg - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową - magazyn kulinarny - środa, 22 października 7:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o forszmaku - magazyn kulinarny - środa, 22 października 8:20