Okrasa łamie przepisy: Piąta ćwiartka
W skrócie: | Prowadzący pokaże, jak przygotować pyszne dania z podrobów drobiowych, nazywanych "piątą ćwiartką" tuszy. Karol Okrasa przygotuje duszone serca drobiowe, wątróbki w sosie winnym oraz pikantne flaczki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 11 sierpnia za 12 dni |
17:10 | TVP HD (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący pokaże tym razem widzom, jak przygotować pyszne dania z podrobów drobiowych. Nowocześni szefowie kuchni na całym świecie zaczęli w ostatnich latach je doceniać, nazywając "piątą ćwiartką" tuszy i stawiając na równi z piersią czy udkami. Karol Okrasa przygotuje tym razem: duszone serca drobiowe w sosie chlebowym z kurkami, delikatne wątróbki drobiowe w winnym sosie z brzoskwiniami i cykorią oraz pikantne flaczki z żołądków drobiowych.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 7:00
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne grillowanie z nowalijkami - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Jesienna dynia - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Smak rokitnika - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 11:55 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Inne oblicze pstrąga - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na dziko - magazyn kulinarny - czwartek, 31 lipca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - czwartek, 31 lipca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Od żniw do chleba - magazyn kulinarny - czwartek, 31 lipca 18:40 i 1 późniejsza emisja