Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki, kapusta i kasza
W skrócie: | Co roku w radomskim skansenie odbywa się Festiwal Ziemniaka. Karol spotka się paniami z koła gospodyń wiejskich, które pokażą zawijańce z kapusty faszerowane ziemniakami, kaszą gryczaną i grzybami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Co roku w radomskim skansenie odbywa się Festiwal Ziemniaka. Karol spotka się paniami z koła gospodyń wiejskich spod Zwolenia, które podczas imprezy wystawiają swoje potrawy. Pokażą one zawijańce z kapusty faszerowane ziemniakami, kaszą gryczaną i grzybami. Danie to wygrało ostatnią edycję Festiwalu. Kucharz, inspirując się tą potrawą, przygotuje własne propozycje. Będą to: zapiekanka z kapusty, kaszy, ziemniaków i żeberek wieprzowych, a także siekany befsztyk tatarski z ziemniaczanym chrustem oraz szaszłyki z łososia z ziemniakami i kapustą.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Sandomierz pachnący serem - magazyn kulinarny - dziś, 18 września 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Wrapy czy zawijańce? - magazyn kulinarny - dziś, 18 września 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze starego sadu - magazyn kulinarny - dziś, 18 września 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska - magazyn kulinarny - dziś, 18 września 17:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ser, wino i to coś - magazyn kulinarny - dziś, 18 września 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o forszmaku - magazyn kulinarny - dziś, 18 września 19:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Opolszczyzny - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 8:20 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Grzybobranie w Borach Tucholskich - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kulinarne wspomnienia z dzieciństwa w PGR - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 18:40 i 1 późniejsza emisja