Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Nalewki owocowe stanowią część polskiej tradycji. Kucharz pokazuje, jak przyrządzić stek z antrykotu w glazurze z rokitnika oraz stek wołowy pieczony w sosie z trześni.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Ryby w marynatach - magazyn kulinarny - dziś, 3 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Świeże ryby z Bałtyku - magazyn kulinarny - dziś, 3 maja 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Białe sosy - magazyn kulinarny - dziś, 3 maja 8:05 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą - magazyn kulinarny - dziś, 3 maja 8:40
- Okrasa łamie przepisy: W śliwkowym sadzie - magazyn kulinarny - dziś, 3 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj - magazyn kulinarny - dziś, 3 maja 14:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla - magazyn kulinarny - dziś, 3 maja 16:20 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Patelnia z ogniska - magazyn kulinarny - dziś, 3 maja 21:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia rowerowa - magazyn kulinarny - niedziela, 4 maja 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia pachnąca serem - magazyn kulinarny - niedziela, 4 maja 12:00