Okrasa łamie przepisy: Nogi drobiowe w kwiatach
W skrócie: | Karol Okrasa przygotowuje tym razem potrawy z nóżek drobiowych. Dzieli się pomysłem na pieczone podudzia z kurczaka w liściach młodej czarnej porzeczki, marynowane w miodzie i ziarnach gorczycy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 24 października za 13 dni |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa przygotowuje potrawy z nóżek drobiowych. Dzieli się pomysłem na pieczone podudzia z kurczaka w liściach młodej czarnej porzeczki, marynowane w miodzie i ziarnach gorczycy i podane z młodą kapustą. Poleca także grillowane tosty z chałki z kozim serem i włoskimi orzechami lazurowanymi w miodku majowym oraz grillowane nogi kacze z sałatką z kaszy i szparagów oraz szparagami grillowanymi z boczkiem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska - magazyn kulinarny - dziś, 11 października 15:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Trójmiasta - magazyn kulinarny - dziś, 11 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki - magazyn kulinarny - dziś, 11 października 21:50
- Okrasa łamie przepisy: Pstrągi ze źródlanej wody - magazyn kulinarny - niedziela, 12 października 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na grzybobraniu - magazyn kulinarny - niedziela, 12 października 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie żytnie pieczywo - magazyn kulinarny - niedziela, 12 października 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Lubelskie cebularze - magazyn kulinarny - niedziela, 12 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Polska wieprzowina na trzy sposoby - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 października 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 października 7:40
- Okrasa łamie przepisy: Wrapy czy zawijańce? - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 października 8:20