Okrasa łamie przepisy: Nogi drobiowe w kwiatach
W skrócie: | Karol Okrasa przygotowuje tym razem potrawy z nóżek drobiowych. Dzieli się pomysłem na pieczone podudzia z kurczaka w liściach młodej czarnej porzeczki, marynowane w miodzie i ziarnach gorczycy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa przygotowuje potrawy z nóżek drobiowych. Dzieli się pomysłem na pieczone podudzia z kurczaka w liściach młodej czarnej porzeczki, marynowane w miodzie i ziarnach gorczycy i podane z młodą kapustą. Poleca także grillowane tosty z chałki z kozim serem i włoskimi orzechami lazurowanymi w miodku majowym oraz grillowane nogi kacze z sałatką z kaszy i szparagów oraz szparagami grillowanymi z boczkiem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska - magazyn kulinarny - dziś, 22 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniana brukiew - magazyn kulinarny - dziś, 22 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów - magazyn kulinarny - dziś, 22 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Powszednia, choć niezwykła mąka - magazyn kulinarny - dziś, 22 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska - magazyn kulinarny - dziś, 22 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polska kaszanka - magazyn kulinarny - dziś, 22 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ryby z owocami, czyli pstrąg w truskawkach - magazyn kulinarny - piątek, 23 maja 11:35 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Mielone, ale rybne - magazyn kulinarny - piątek, 23 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak czarnej porzeczki - magazyn kulinarny - piątek, 23 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki - magazyn kulinarny - piątek, 23 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja