Okrasa łamie przepisy: Nogi drobiowe w kwiatach
W skrócie: | Karol Okrasa przygotowuje tym razem potrawy z nóżek drobiowych. Dzieli się pomysłem na pieczone podudzia z kurczaka w liściach młodej czarnej porzeczki, marynowane w miodzie i ziarnach gorczycy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa przygotowuje potrawy z nóżek drobiowych. Dzieli się pomysłem na pieczone podudzia z kurczaka w liściach młodej czarnej porzeczki, marynowane w miodzie i ziarnach gorczycy i podane z młodą kapustą. Poleca także grillowane tosty z chałki z kozim serem i włoskimi orzechami lazurowanymi w miodku majowym oraz grillowane nogi kacze z sałatką z kaszy i szparagów oraz szparagami grillowanymi z boczkiem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Na jagody - magazyn kulinarny - dziś, 13 sierpnia 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Obiad z resztek - magazyn kulinarny - dziś, 13 sierpnia 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Las - największa spiżarnia - magazyn kulinarny - dziś, 13 sierpnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewska kuchnia myśliwska - magazyn kulinarny - dziś, 13 sierpnia 19:15 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: W podlaskim ogrodzie ziołowym - magazyn kulinarny - czwartek, 14 sierpnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gęś z jabłkami inaczej - magazyn kulinarny - czwartek, 14 sierpnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia śląska - magazyn kulinarny - czwartek, 14 sierpnia 19:15 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: W śliwkowym sadzie - magazyn kulinarny - piątek, 15 sierpnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smażenie powideł - magazyn kulinarny - piątek, 15 sierpnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kwiaty i zioła na talerzu - magazyn kulinarny - piątek, 15 sierpnia 19:10 i 2 późniejsze emisje