Okrasa łamie przepisy: Miód pachnący lasem
| W skrócie: | Prowadzący odwiedzi Nadleśnictwo Brynek. Spotka się z panem Stefanem Sznajderem, emerytowanym leśnikiem, który prowadzi pasiekę. Produkuje on miody i opowiada o historii leśnego bartnictwa. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący odwiedzi Nadleśnictwo Brynek w województwie śląskim. Spotka się z panem Stefanem Sznajderem, emerytowanym leśnikiem, który prowadzi tutaj swoją pasiekę. Nie tylko produkuje on pyszne miody, lecz także edukuje młodzież i turystów, opowiadając o historii leśnego bartnictwa. Pan Stefan podaruje kucharzowi miód ze spadzi iglastej, który zostanie wykorzystany do przygotowania wysmienitych potraw. Będą: gulasz z białej kiełbasy i chorizo z dzika z młodą kapustą i kluseczkami śląskimi, pieczone buraki z twarogiem z dresingiem z leśnego miodu oraz hamburger z dziczyzny z miodową salsą i grzybkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe grzybowniczki - magazyn kulinarny - dziś, 17 grudnia 7:00 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Suszone wspomnienia z Borów Tucholskich - magazyn kulinarny - dziś, 17 grudnia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Żołnierskie dzieje ziemniaka - magazyn kulinarny - dziś, 17 grudnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia płynąca maślanką - magazyn kulinarny - dziś, 17 grudnia 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Smak wędzonej śliwki - magazyn kulinarny - dziś, 17 grudnia 17:10 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Cuda, czyli ciasta na kiju - magazyn kulinarny - dziś, 17 grudnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia żydowska, czyli dawna kuchnia polska - magazyn kulinarny - dziś, 17 grudnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Znane zupy w wersji rybnej - magazyn kulinarny - czwartek, 18 grudnia 11:55
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniana brukiew - magazyn kulinarny - czwartek, 18 grudnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy - magazyn kulinarny - czwartek, 18 grudnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
