Okrasa łamie przepisy: Miód pachnący lasem
W skrócie: | Prowadzący odwiedzi Nadleśnictwo Brynek. Spotka się z panem Stefanem Sznajderem, emerytowanym leśnikiem, który prowadzi pasiekę. Produkuje on miody i opowiada o historii leśnego bartnictwa. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący odwiedzi Nadleśnictwo Brynek w województwie śląskim. Spotka się z panem Stefanem Sznajderem, emerytowanym leśnikiem, który prowadzi tutaj swoją pasiekę. Nie tylko produkuje on pyszne miody, lecz także edukuje młodzież i turystów, opowiadając o historii leśnego bartnictwa. Pan Stefan podaruje kucharzowi miód ze spadzi iglastej, który zostanie wykorzystany do przygotowania wysmienitych potraw. Będą: gulasz z białej kiełbasy i chorizo z dzika z młodą kapustą i kluseczkami śląskimi, pieczone buraki z twarogiem z dresingiem z leśnego miodu oraz hamburger z dziczyzny z miodową salsą i grzybkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia majonezu - magazyn kulinarny - dziś, 24 sierpnia 7:25
- Okrasa łamie przepisy: Na żuławskim szlaku - magazyn kulinarny - dziś, 24 sierpnia 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kurczak w trzech odsłonach - magazyn kulinarny - dziś, 24 sierpnia 11:55
- Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów - magazyn kulinarny - dziś, 24 sierpnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze Starych Jabłonek - magazyn kulinarny - poniedziałek, 25 sierpnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje - magazyn kulinarny - poniedziałek, 25 sierpnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Smak czarnej porzeczki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 25 sierpnia 11:15
- Okrasa łamie przepisy: Obiad z resztek - magazyn kulinarny - poniedziałek, 25 sierpnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Mielone, ale rybne - magazyn kulinarny - poniedziałek, 25 sierpnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Żołnierskie dzieje ziemniaka - magazyn kulinarny - poniedziałek, 25 sierpnia 18:40 i 1 późniejsza emisja