Okrasa łamie przepisy: Miód pachnący lasem
W skrócie: | Prowadzący odwiedzi Nadleśnictwo Brynek. Spotka się z panem Stefanem Sznajderem, emerytowanym leśnikiem, który prowadzi pasiekę. Produkuje on miody i opowiada o historii leśnego bartnictwa. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący odwiedzi Nadleśnictwo Brynek w województwie śląskim. Spotka się z panem Stefanem Sznajderem, emerytowanym leśnikiem, który prowadzi tutaj swoją pasiekę. Nie tylko produkuje on pyszne miody, lecz także edukuje młodzież i turystów, opowiadając o historii leśnego bartnictwa. Pan Stefan podaruje kucharzowi miód ze spadzi iglastej, który zostanie wykorzystany do przygotowania wysmienitych potraw. Będą: gulasz z białej kiełbasy i chorizo z dzika z młodą kapustą i kluseczkami śląskimi, pieczone buraki z twarogiem z dresingiem z leśnego miodu oraz hamburger z dziczyzny z miodową salsą i grzybkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Podlasie pachnące serem - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 14:25
- Okrasa łamie przepisy: Fasole zamiast ziemniaka - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Skarb mazurskich jezior - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Trzy razy ziemniaki - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 21:50
- Okrasa łamie przepisy: Przy wspólnym stole - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Opolszczyzny - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 14:25
- Okrasa łamie przepisy: Kurczak w trzech odsłonach - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Pieprzno i szafranno - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pstrąg - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 19:15 i 1 późniejsza emisja