Okrasa łamie przepisy: Kuchnia warmińsko-mazurska
| W skrócie: | Karol przybywa w okolice Szczytna. Nie zabraknie więc potraw ze świeżych ryb. Prowadzący przedstawi swoje propozycje dań, które spodobają się tym, którzy nie przepadają za rybami ze względu na ości. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Karol Okrasa przybywa w okolice Szczytna w województwie warmińsko-mazurskim. Nie zabraknie potraw ze świeżych ryb z mazurskich jezior. Prowadzący przedstawi swoje propozycje dań, które spodobają się tym, którzy nie przepadają za rybami ze względu na ości. Gościem programu będzie szef kuchni z Włoch - Perugii Giancarlo Polito. Razem z Karolem będą przygotowywać potrawy na płycie lotniska Olsztyn Mazury w Szymanach oraz nad brzegiem jeziora w Szczytnie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze Starych Jabłonek - magazyn kulinarny - dziś, 15 grudnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Trzy razy ziemniaki - magazyn kulinarny - dziś, 15 grudnia 21:45
- Okrasa łamie przepisy: Soczewiaki, czyli soczewica na talerzu - magazyn kulinarny - wtorek, 16 grudnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zamorski indyk - magazyn kulinarny - wtorek, 16 grudnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy - magazyn kulinarny - wtorek, 16 grudnia 14:25
- Okrasa łamie przepisy: Fasole zamiast ziemniaka - magazyn kulinarny - wtorek, 16 grudnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Suszone wspomnienia z Borów Tucholskich - magazyn kulinarny - wtorek, 16 grudnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Żołnierskie dzieje ziemniaka - magazyn kulinarny - wtorek, 16 grudnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe grzybowniczki - magazyn kulinarny - środa, 17 grudnia 7:00 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia płynąca maślanką - magazyn kulinarny - środa, 17 grudnia 12:00 i 1 późniejsza emisja
