Okrasa łamie przepisy: Kiszona kapusta - zdrowie z beczki
magazyn kulinarny
W skrócie: | Okrasa zaprasza na dania z kiszonej kapusty. Widzowie zobaczą m.in. jak kiedyś kisiło się kapustę w beczkach. Karol ugotuje też dwie znakomite potrawy inspirowane polskim bigosem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
W tym odcinku Okrasa zaprasza na dania z kiszonej kapusty. Zobaczymy jak kiedyś kisiło się kapustę w beczkach. Karol ugotuje dwie potrawy inspirowane polskim bigosem. Oczywiście jak zwykle przepisy będą nieźle złamane.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Gąska z gąską - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 11:15 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Imbir nad Wisłą - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kozienickie przysmaki - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 21:55
- Okrasa łamie przepisy: Żeberka na trzy sposoby - magazyn kulinarny - wtorek, 13 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na Wiśle - magazyn kulinarny - wtorek, 13 maja 16:10 i 2 późniejsze emisje