Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza
W skrócie: | Tematem odcinka są zielone sosy z ziół, pędów czy owoców. Karol Okrasa przyrządza na grecki sposób ruloniki ze schabu. Poda je z salsą z mięty, papryki, ogórka oraz fety. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tematem odcinka są zielone sosy z ziół, młodych pędów czy owoców zwane salsami lub po staropolsku "sałszami". W przygotowanym przez Karola Okrasę menu znajdą się: zupa pomidorowa z salsą z czosnku niedźwiedziego, pieczony z korzennym mięsem mielonym chleb, podany z salsą z zielonych orzechów z syropu, a także pieczone na grecki sposób ruloniki ze schabu podane z salsą z mięty, papryki, ogórka i sera feta.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Indyk na polskim stole - magazyn kulinarny - dziś, 7 października 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Patelnia z ogniska - magazyn kulinarny - dziś, 7 października 7:40
- Okrasa łamie przepisy: Trzy razy ziemniaki - magazyn kulinarny - dziś, 7 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia na kościach - magazyn kulinarny - dziś, 7 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Dary z lasu i z zagrody - magazyn kulinarny - dziś, 7 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne - magazyn kulinarny - dziś, 7 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Trójmiasta - magazyn kulinarny - środa, 8 października 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Królowe cytryny - magazyn kulinarny - środa, 8 października 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Buraczane trio - magazyn kulinarny - środa, 8 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Czekolada na ostro i słono - magazyn kulinarny - środa, 8 października 18:40 i 1 późniejsza emisja