Sztuka mięsa (8-ost.)
W skrócie: | Tomasz Jakubiak zdradzi swoje ulubione przepisy na dania z mięsa mielonego. Pokaże, jak je odpowiednio przygotować. Przyrządzi pieczeń rzymską oraz pulpety w sosie musztardowym. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Autorski program kulinarny, w którym Tomek Jakubiak pokaże, jak z pomysłem przyrządzić i serwować wołowinę, wieprzowinę czy drób. W trzecim sezonie prowadzący po raz kolejny zdradzi tajemnice smacznych potraw mięsnych - wyjaśni, jak je gotować, by były wyraziste w smaku. Podzieli się przepisami na takie dania, jak: smażony schab z sosem z francuskiej musztardy doprawionej jabłkami, duszona cielęcina w białym winie czy grillowane kotlety cielęce z plackami i agrestową konfiturą. Złoży wizytę lokalnym hodowcom i odwiedzi najciekawsze lokale gastronomiczne, które specjalizują się w mięsie z grilla, pieca lub rożna. Wraz z szefami kuchni da kilka cennych rad i zainspiruje do eksperymentów we własnej kuchni. W tej serii programu Tomasz Jakubiak wybierze się m.in. do Poznania, gdzie serwują pyszne wieprzowe żeberka, do Katowic po informacje na temat współczesnej kuchni śląskiej i do Ojcowa, by spróbować smakowitego pstrąga.
Tomasz Jakubiak zdradzi swoje ulubione przepisy na dania z mięsa mielonego. Pokaże, jak je odpowiednio przygotować, i przyrządzi pieczeń rzymską i pulpety w sosie musztardowym. Zajrzy również do warszawskiej restauracji Posypane. Paweł wykonuje tam makarony. Podzieli się z widzami tajemnicą przepysznego tagliatelle a la bolognese.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 17:15
- Sztuka mięsa (1/12) - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 17:50
- Sztuka mięsa (7/8) - magazyn kulinarny - sobota, 20 kwietnia 9:50 i 2 późniejsze emisje
- Sztuka mięsa (8) - magazyn kulinarny - sobota, 20 kwietnia 10:25 i 4 późniejsze emisje
- Sztuka mięsa (12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 22 kwietnia 17:15
- Sztuka mięsa (11/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 22 kwietnia 17:50
- Sztuka mięsa (10/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 23 kwietnia 17:15
- Sztuka mięsa (9/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 23 kwietnia 17:50
- Sztuka mięsa (8/12) - magazyn kulinarny - środa, 24 kwietnia 17:15
- Sztuka mięsa (7/12) - magazyn kulinarny - środa, 24 kwietnia 17:50