Sztuka mięsa (2/12)
magazyn kulinarny Polska 2018
W skrócie: | Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 29 kwietnia za 5 dni |
17:15 | Food Network |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje widzom różne sposoby na przyrządzanie mięsa, które od wieków jest specjalnością polskiej kuchni. W każdym odcinku gotuje dwa autorskie dania oraz przedstawia któryś z rodzajów mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę czy ryby. Odwiedza także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy z pasją opowiadają, w czym tkwi sekret ich produktów.
W tym odcinku składamy wizytę Grzegorzowi Sowie i odkryjemy sekrety chowu owiec. Dowiemy się, jakie są cechy charakterystyczne baraniny i jagnięciny oraz jakie wartości odżywcze mają te mięsa. Zobaczymy też, w jaki sposób zrobić kiełbasę w domowym zaciszu. Tomasz przygotuje również Kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i zaserwuje jagnięce giczki z kluskami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (8/12) - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 17:15
- Sztuka mięsa (7/12) - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 17:50
- Sztuka mięsa (6/12) - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 17:15
- Sztuka mięsa (5/12) - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 17:50
- Sztuka mięsa (4/12) - magazyn kulinarny - piątek, 26 kwietnia 17:15
- Sztuka mięsa (3/12) - magazyn kulinarny - piątek, 26 kwietnia 17:50
- Sztuka mięsa (1/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 29 kwietnia 17:50
- Sztuka mięsa (7/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 17:15
- Sztuka mięsa (8) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 17:50