Sztuka mięsa (2/12)
magazyn kulinarny Polska 2018
| W skrócie: | Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| wtorek, 18 listopada za 3 dni |
10:25 | Food Network |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje widzom różne sposoby na przyrządzanie mięsa, które od wieków jest specjalnością polskiej kuchni. W każdym odcinku gotuje dwa autorskie dania oraz przedstawia któryś z rodzajów mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę czy ryby. Odwiedza także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy z pasją opowiadają, w czym tkwi sekret ich produktów.
W tym odcinku składamy wizytę Grzegorzowi Sowie i odkryjemy sekrety chowu owiec. Dowiemy się, jakie są cechy charakterystyczne baraniny i jagnięciny oraz jakie wartości odżywcze mają te mięsa. Zobaczymy też, w jaki sposób zrobić kiełbasę w domowym zaciszu. Tomasz przygotuje również Kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i zaserwuje jagnięce giczki z kluskami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak
gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (7/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 17 listopada 16:15 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (8/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 17 listopada 16:50 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (9/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 17 listopada 17:25 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (8) - magazyn kulinarny - wtorek, 18 listopada 9:20
- Sztuka mięsa (1/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 18 listopada 9:55
- Sztuka mięsa (3/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 18 listopada 11:00 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (4/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 18 listopada 11:30 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (10/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 listopada 16:15
- Sztuka mięsa (11/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 listopada 16:50
- Sztuka mięsa (12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 listopada 17:25
