Sztuka mięsa (4/12)
magazyn kulinarny Polska 2018
W skrócie: | W tym odcinku Tomek zaproponuje królicze combry zapieczone z suszonymi pomidorami i ze szpinakiem, podane z sałatką z kuskus. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje widzom różne sposoby na przyrządzanie mięsa, które od wieków jest specjalnością polskiej kuchni. W każdym odcinku gotuje dwa autorskie dania oraz przedstawia któryś z rodzajów mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę czy ryby. Odwiedza także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy z pasją opowiadają, w czym tkwi sekret ich produktów.
Tomek próbuje przekonać widzów do mięsa królika. Królicze combry zapieka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami oraz podaje je z sałatką z kuskusu. Pokazuje także swój przepis na skoki królika, które piecze w białym winie i pikantnej musztardzie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (12) - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 10:00 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (1/8) - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 10:35 i 5 późniejszych emisji
- Sztuka mięsa (2/8) - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 10:35 i 7 późniejszych emisji
- Sztuka mięsa (3/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 31 marca 10:25 i 7 późniejszych emisji
- Sztuka mięsa (4/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 kwietnia 10:35 i 7 późniejszych emisji
- Sztuka mięsa (5/8) - magazyn kulinarny - środa, 3 kwietnia 10:35 i 6 późniejszych emisji
- Sztuka mięsa (6/8) - magazyn kulinarny - czwartek, 4 kwietnia 10:35 i 4 późniejsze emisje
- Sztuka mięsa (7/8) - magazyn kulinarny - piątek, 5 kwietnia 10:35 i 2 późniejsze emisje
- Sztuka mięsa (8) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 8 kwietnia 17:15