Sztuka mięsa (4/12)
magazyn kulinarny Polska 2018
W skrócie: | W tym odcinku Tomek zaproponuje królicze combry zapieczone z suszonymi pomidorami i ze szpinakiem, podane z sałatką z kuskus. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 19 października dziś |
2:45 | Food Network |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje widzom różne sposoby na przyrządzanie mięsa, które od wieków jest specjalnością polskiej kuchni. W każdym odcinku gotuje dwa autorskie dania oraz przedstawia któryś z rodzajów mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę czy ryby. Odwiedza także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy z pasją opowiadają, w czym tkwi sekret ich produktów.
Tomek próbuje przekonać widzów do mięsa królika. Królicze combry zapieka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami oraz podaje je z sałatką z kuskusu. Pokazuje także swój przepis na skoki królika, które piecze w białym winie i pikantnej musztardzie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (6/12) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 19 na 20 października 2:40
- Sztuka mięsa (7/12) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 19 na 20 października 3:10
- Sztuka mięsa (4/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 9:20
- Sztuka mięsa (5/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 9:55
- Sztuka mięsa (6/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 10:25
- Sztuka mięsa (7/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 11:00
- Sztuka mięsa (8/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 11:30
- Sztuka mięsa (3/8) - magazyn kulinarny - piątek, 24 października 16:15
- Sztuka mięsa (4/8) - magazyn kulinarny - piątek, 24 października 16:50
- Sztuka mięsa (10/12) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 25 na 26 października 2:15