Sztuka mięsa (1/12)
W skrócie: | Tomasz Jakubiak kosztuje serbskich potraw w restauracji Gorana Miloszevica. Kucharze przygotują jagnięcinę na szpadzie. Później widzowie poznają sekret pieczonej kiełbasy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 14 października pojutrze |
10:25 | Food Network |
Opis
Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw.
Tomek Jakubiak kosztuje tradycyjnych serbskich potraw w oddalonej o 30 km od Warszawy Karczmie Guca. Prowadzona przez Gorana Miloševica restauracja jest miejscem, gdzie można poczuć się jak na Bałkanach. Obaj kucharze rozmawiają o serbskiej kuchni i przygotowują jagnięcinę na szpadzie. Później w swojej kuchni Tomek pokazuje widzom, jak zrobić pieczoną kiełbasę w przyprawach ze słodką cebulką i domową musztardą oraz pieczony boczek z ziemniakami gotowanymi w tłuszczu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (1/12) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 12 na 13 października 2:40
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 12 na 13 października 3:15
- Sztuka mięsa (7/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 14 października 9:20
- Sztuka mięsa (8) - magazyn kulinarny - wtorek, 14 października 9:55
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 14 października 11:00
- Sztuka mięsa (3/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 14 października 11:30
- Sztuka mięsa (1/8) - magazyn kulinarny - piątek, 17 października 16:15
- Sztuka mięsa (2/8) - magazyn kulinarny - piątek, 17 października 16:50
- Sztuka mięsa (4/12) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 18 na 19 października 2:45
- Sztuka mięsa (5/12) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 18 na 19 października 3:15