Sztuka mięsa (1/12)
| W skrócie: | Tomasz Jakubiak kosztuje serbskich potraw w restauracji Gorana Miloszevica. Kucharze przygotują jagnięcinę na szpadzie. Później widzowie poznają sekret pieczonej kiełbasy. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| poniedziałek, 1 grudnia za 3 dni |
16:15 | Food Network |
| wtorek, 9 grudnia za 11 dni |
9:20 | Food Network |
Opis
Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw.
Tomek Jakubiak kosztuje tradycyjnych serbskich potraw w oddalonej o 30 km od Warszawy Karczmie Guca. Prowadzona przez Gorana Miloševica restauracja jest miejscem, gdzie można poczuć się jak na Bałkanach. Obaj kucharze rozmawiają o serbskiej kuchni i przygotowują jagnięcinę na szpadzie. Później w swojej kuchni Tomek pokazuje widzom, jak zrobić pieczoną kiełbasę w przyprawach ze słodką cebulką i domową musztardą oraz pieczony boczek z ziemniakami gotowanymi w tłuszczu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak
gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (5/12) - magazyn kulinarny - dziś, 28 listopada 16:15
- Sztuka mięsa (6/12) - magazyn kulinarny - dziś, 28 listopada 16:50
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 1 grudnia 16:50 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (3/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 1 grudnia 17:25 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (10/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 grudnia 9:20
- Sztuka mięsa (11/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 grudnia 9:55
- Sztuka mięsa (12) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 grudnia 10:25
- Sztuka mięsa (1/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 grudnia 11:00
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 grudnia 11:30
- Sztuka mięsa (7/12) - magazyn kulinarny - piątek, 5 grudnia 16:15
