Sztuka mięsa (1/12)
magazyn kulinarny Polska 2018
W skrócie: | Tomasz Jakubiak przygotowuje stek zarumieniony na zewnątrz i lekko różowy w środku. Kruche bitki poda z roszponką i marynowanymi burakami. Zaserwuje także wypełnioną mięsem pitę. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 13 października za 13 dni |
2:40 | Food Network |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje widzom różne sposoby na przyrządzanie mięsa, które od wieków jest specjalnością polskiej kuchni. W każdym odcinku gotuje dwa autorskie dania oraz przedstawia któryś z rodzajów mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę czy ryby. Odwiedza także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy z pasją opowiadają, w czym tkwi sekret ich produktów.
Tomek Jakubiak przygotowuje pyszny stek zarumieniony na zewnątrz i delikatnie różowy w środku. Kruche bitki poda zaś z roszponką i marynowanymi burakami. Zaserwuje także wypełnioną dobrze przyprawionym mięsem pitę.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (9/12) - magazyn kulinarny - piątek, 3 października 16:15
- Sztuka mięsa (10/12) - magazyn kulinarny - piątek, 3 października 16:50
- Sztuka mięsa (2/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 4 na 5 października 2:55 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (3/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 4 na 5 października 3:25 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (4/8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 5 na 6 października 2:50 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (5/8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 5 na 6 października 3:25 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (6/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 7 października 11:30
- Sztuka mięsa (11/12) - magazyn kulinarny - piątek, 10 października 16:15
- Sztuka mięsa (12) - magazyn kulinarny - piątek, 10 października 16:50
- Sztuka mięsa (7/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 11 na 12 października 2:45