Sztuka mięsa (8)
W skrócie: | Tomasz Jakubiak zdradzi swoje ulubione przepisy na dania z mięsa mielonego. Pokaże, jak je odpowiednio przygotować. Przyrządzi pieczeń rzymską oraz pulpety w sosie musztardowym. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Autorski program kulinarny, w którym Tomek Jakubiak pokaże, jak z pomysłem przyrządzić i serwować wołowinę, wieprzowinę czy drób. W trzecim sezonie prowadzący po raz kolejny zdradzi tajemnice smacznych potraw mięsnych - wyjaśni, jak je gotować, by były wyraziste w smaku. Podzieli się przepisami na takie dania, jak: smażony schab z sosem z francuskiej musztardy doprawionej jabłkami, duszona cielęcina w białym winie czy grillowane kotlety cielęce z plackami i agrestową konfiturą. Złoży wizytę lokalnym hodowcom i odwiedzi najciekawsze lokale gastronomiczne, które specjalizują się w mięsie z grilla, pieca lub rożna. Wraz z szefami kuchni da kilka cennych rad i zainspiruje do eksperymentów we własnej kuchni. W tej serii programu Tomasz Jakubiak wybierze się m.in. do Poznania, gdzie serwują pyszne wieprzowe żeberka, do Katowic po informacje na temat współczesnej kuchni śląskiej i do Ojcowa, by spróbować smakowitego pstrąga.
Tomasz Jakubiak zdradzi swoje ulubione przepisy na dania z mięsa mielonego. Pokaże, jak je odpowiednio przygotować, i przyrządzi pieczeń rzymską i pulpety w sosie musztardowym. Zajrzy również do warszawskiej restauracji Posypane. Paweł wykonuje tam makarony. Podzieli się z widzami tajemnicą przepysznego tagliatelle a la bolognese.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (11/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 16 września 9:20
- Sztuka mięsa (12) - magazyn kulinarny - wtorek, 16 września 9:55
- Sztuka mięsa (1/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 16 września 10:25
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 16 września 11:00
- Sztuka mięsa (3/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 16 września 11:30
- Sztuka mięsa (5/12) - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 16:15 i 2 późniejsze emisje
- Sztuka mięsa (6/12) - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 16:50 i 2 późniejsze emisje
- Sztuka mięsa (4/12) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 20 na 21 września 2:50 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (3/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 20 na 21 września 3:45
- Sztuka mięsa (7/12) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 21 na 22 września 3:00 i 1 późniejsza emisja