Sztuka mięsa (10/12)
magazyn kulinarny Polska 2018
W skrócie: | Tomek wybiera się na Kujawy. Wraz z miejscowym kołem gospodyń przyrządzi faszerowaną gęś. Powie, jak przygotować ragout z gęsi zapieczone pod ciastem francuskim oraz duszone uda drobiowe. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 8 września za 3 dni |
3:30 | Food Network |
wtorek, 9 września za 4 dni |
11:30 | Food Network |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje widzom różne sposoby na przyrządzanie mięsa, które od wieków jest specjalnością polskiej kuchni. W każdym odcinku gotuje dwa autorskie dania oraz przedstawia któryś z rodzajów mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę czy ryby. Odwiedza także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy z pasją opowiadają, w czym tkwi sekret ich produktów.
Tomek wybiera się do hodowli gęsi na Kujawy, gdzie wraz z miejscowym kołem gospodyń przyrządzi faszerowaną gęś. Powie, jak przygotować przepyszne ragout z gęsi zapieczone pod ciastem francuskim, oraz zaprezentuje sposób wykonania duszonych gęsich ud w soku z aronii, które dobrze zaserwować z kopytkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (1/12) - magazyn kulinarny - dziś, 5 września 16:20 i 2 późniejsze emisje
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - dziś, 5 września 16:55 i 2 późniejsze emisje
- Sztuka mięsa (6/12) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 6 na 7 września 2:55 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (7/12) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 6 na 7 września 3:20 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (1/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 6 na 7 września 3:50
- Sztuka mięsa (8/12) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 7 na 8 września 2:40 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (9/12) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 7 na 8 września 3:05 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (4/8) - magazyn kulinarny - środa, 10 września 9:25
- Sztuka mięsa (5/8) - magazyn kulinarny - środa, 10 września 9:55
- Sztuka mięsa (6/8) - magazyn kulinarny - środa, 10 września 10:30