Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja | 
| poniedziałek, 17 listopada za 13 dni  | 
                    16:50 | Food Network | 
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje widzom różne sposoby na przyrządzanie mięsa, które od wieków jest specjalnością polskiej kuchni. W każdym odcinku gotuje dwa autorskie dania oraz przedstawia któryś z rodzajów mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę czy ryby. Odwiedza także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy z pasją opowiadają, w czym tkwi sekret ich produktów.
Tomek demonstruje, jak zrobić przepyszną kaczkę w glazurze pomarańczowo-sojowej. Danie należy podać z sałatką błyskawiczną z selera naciowego, orzechów włoskich i jabłek.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- 
        
        Tomasz Jakubiak
        gospodarz
     
Zobacz także
- Sztuka mięsa (2/8) - magazyn kulinarny - dziś, 4 listopada 11:30
 - Sztuka mięsa (7/8) - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 16:15 i 1 późniejsza emisja
 - Sztuka mięsa (8) - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 16:50
 - Sztuka mięsa (4/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 listopada 16:15
 - Sztuka mięsa (5/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 listopada 16:50
 - Sztuka mięsa (6/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 listopada 17:25
 - Sztuka mięsa (3/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 11 listopada 9:20
 - Sztuka mięsa (4/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 11 listopada 9:55
 - Sztuka mięsa (5/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 11 listopada 10:25
 - Sztuka mięsa (6/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 11 listopada 11:00
 
