Sztuka mięsa (6/8)
W skrócie: | Tomasz Jakubiak uda się na Śląsk, by spróbować tamtejszych potraw. Przygotuje faszerowane kapustą zrazy podane ze smażonymi kopytkami, a także gulasz cielęcy na białym winie i placku ziemniaczanym. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Autorski program kulinarny, w którym Tomek Jakubiak pokaże, jak z pomysłem przyrządzić i serwować wołowinę, wieprzowinę czy drób. W trzecim sezonie prowadzący po raz kolejny zdradzi tajemnice smacznych potraw mięsnych - wyjaśni, jak je gotować, by były wyraziste w smaku. Podzieli się przepisami na takie dania, jak: smażony schab z sosem z francuskiej musztardy doprawionej jabłkami, duszona cielęcina w białym winie czy grillowane kotlety cielęce z plackami i agrestową konfiturą. Złoży wizytę lokalnym hodowcom i odwiedzi najciekawsze lokale gastronomiczne, które specjalizują się w mięsie z grilla, pieca lub rożna. Wraz z szefami kuchni da kilka cennych rad i zainspiruje do eksperymentów we własnej kuchni. W tej serii programu Tomasz Jakubiak wybierze się m.in. do Poznania, gdzie serwują pyszne wieprzowe żeberka, do Katowic po informacje na temat współczesnej kuchni śląskiej i do Ojcowa, by spróbować smakowitego pstrąga.
Tomasz Jakubiak uda się na Śląsk, by spróbować tamtejszych potraw. Prowadzący przygotuje faszerowane kapustą zrazy podane ze smażonymi kopytkami, a także gulasz cielęcy na białym winie i placku ziemniaczanym. W Katowicach porozmawia z Magdą Nowaczewską, szefową restauracji Śląska Prohibicja. Razem przyrządzą pieczoną w całości kaczkę z jabłkami oraz żurawiną.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (10/12) - magazyn kulinarny - piątek, 29 sierpnia 16:15 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (11/12) - magazyn kulinarny - piątek, 29 sierpnia 16:50
- Sztuka mięsa (12) - magazyn kulinarny - piątek, 29 sierpnia 17:25
- Sztuka mięsa (3/12) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 30 na 31 sierpnia 3:00 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (4/12) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 30 na 31 sierpnia 3:30 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (1/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 września 9:20
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 września 9:55
- Sztuka mięsa (5/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 września 11:30
- Sztuka mięsa (1/12) - magazyn kulinarny - piątek, 5 września 16:20
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - piątek, 5 września 16:55