Sztuka mięsa (1/8)
| W skrócie: | Tomasz Jakubiak zajmie się wieprzowiną. Zaprezentuje przepisy na gotowane golonki w towarzystwie sałatki z patisonów. Pojawi się też receptura na schab w sosie jabłkowo-musztardowym. | 
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja | 
| wtorek, 4 listopada dziś  | 
                    11:00 | Food Network | 
Opis
Autorski program kulinarny, w którym Tomek Jakubiak pokaże, jak z pomysłem przyrządzić i serwować wołowinę, wieprzowinę czy drób. W trzecim sezonie prowadzący po raz kolejny zdradzi tajemnice smacznych potraw mięsnych - wyjaśni, jak je gotować, by były wyraziste w smaku. Podzieli się przepisami na takie dania, jak: smażony schab z sosem z francuskiej musztardy doprawionej jabłkami, duszona cielęcina w białym winie czy grillowane kotlety cielęce z plackami i agrestową konfiturą. Złoży wizytę lokalnym hodowcom i odwiedzi najciekawsze lokale gastronomiczne, które specjalizują się w mięsie z grilla, pieca lub rożna. Wraz z szefami kuchni da kilka cennych rad i zainspiruje do eksperymentów we własnej kuchni. W tej serii programu Tomasz Jakubiak wybierze się m.in. do Poznania, gdzie serwują pyszne wieprzowe żeberka, do Katowic po informacje na temat współczesnej kuchni śląskiej i do Ojcowa, by spróbować smakowitego pstrąga.
Tomasz Jakubiak zajmie się wieprzowiną. Zaprezentuje przepisy na gotowane golonki w towarzystwie sałatki z patisonów. Pojawi się też receptura na schab w sosie jabłkowo-musztardowym na zielonej fasolce. Prowadzący zajrzy też do Kazimierza Dolnego. Na miejscu odwiedzi restaurację Trzeci Księżyc. Lokal, zarządzany przez Tomka, serwuje przepyszne kanapki z szarpaną wieprzowiną.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- 
        
        Tomasz Jakubiak
        gospodarz
     
Zobacz także
- Sztuka mięsa (10/12) - magazyn kulinarny - dziś, 4 listopada 9:20
 - Sztuka mięsa (11/12) - magazyn kulinarny - dziś, 4 listopada 9:55
 - Sztuka mięsa (12) - magazyn kulinarny - dziś, 4 listopada 10:25
 - Sztuka mięsa (2/8) - magazyn kulinarny - dziś, 4 listopada 11:30
 - Sztuka mięsa (7/8) - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 16:15 i 1 późniejsza emisja
 - Sztuka mięsa (8) - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 16:50
 - Sztuka mięsa (4/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 listopada 16:15
 - Sztuka mięsa (5/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 listopada 16:50
 - Sztuka mięsa (6/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 listopada 17:25
 - Sztuka mięsa (3/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 11 listopada 9:20
 
