Sztuka mięsa (3/8)
| W skrócie: | Tomasz Jakubiak zaprezentuje widzom sposoby na dania z duszonego mięsa. Zdradzi, jak wygląda jego rodzinny przepis na cielęcinę w białym winie. Przyrządzi golonki z indyka i poda je z ziemniakami. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| wtorek, 11 listopada za 12 dni |
9:20 | Food Network |
Opis
Autorski program kulinarny, w którym Tomek Jakubiak pokaże, jak z pomysłem przyrządzić i serwować wołowinę, wieprzowinę czy drób. W trzecim sezonie prowadzący po raz kolejny zdradzi tajemnice smacznych potraw mięsnych - wyjaśni, jak je gotować, by były wyraziste w smaku. Podzieli się przepisami na takie dania, jak: smażony schab z sosem z francuskiej musztardy doprawionej jabłkami, duszona cielęcina w białym winie czy grillowane kotlety cielęce z plackami i agrestową konfiturą. Złoży wizytę lokalnym hodowcom i odwiedzi najciekawsze lokale gastronomiczne, które specjalizują się w mięsie z grilla, pieca lub rożna. Wraz z szefami kuchni da kilka cennych rad i zainspiruje do eksperymentów we własnej kuchni. W tej serii programu Tomasz Jakubiak wybierze się m.in. do Poznania, gdzie serwują pyszne wieprzowe żeberka, do Katowic po informacje na temat współczesnej kuchni śląskiej i do Ojcowa, by spróbować smakowitego pstrąga.
Tomasz Jakubiak zaprezentuje widzom swoje sprawdzone sposoby na dania z duszonego mięsa. Zdradzi, jak wygląda jego rodzinny przepis na cielęcinę w białym winie. Następnie przyrządzi golonki z indyka i poda je z młodymi ziemniakami i sałatką z buraków. Wcześniej zajrzy też do podwarszawskiej restauracji Winny Garaż. Wojtek i Magda uraczą go tam smakowitą wołowiną duszoną w czerwonym winie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak
gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (5/8) - magazyn kulinarny - piątek, 31 października 16:15 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (6/8) - magazyn kulinarny - piątek, 31 października 16:50 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 1 na 2 listopada 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (3/12) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 1 na 2 listopada 3:15
- Sztuka mięsa (4/12) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 2 na 3 listopada 1:50
- Sztuka mięsa (5/12) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 2 na 3 listopada 2:20
- Sztuka mięsa (6/12) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 2 na 3 listopada 2:50
- Sztuka mięsa (1/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 3 listopada 16:15
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 3 listopada 16:50
- Sztuka mięsa (3/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 3 listopada 17:25
