Sztuka mięsa (4/12)
magazyn kulinarny Polska 2019
| W skrócie: | Tomek składa wizytę Łukaszowi Ancypie, swojemu koledze, który na Podlasiu prowadzi 'Karczmę pod Sokołem'. Razem przyrządzą wołową świecę z kumpakiem. Tomek zaprezentuje przepis na babkę ziemniaczaną. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| poniedziałek, 8 grudnia za 10 dni |
16:15 | Food Network |
| wtorek, 9 grudnia za 11 dni |
11:00 | Food Network |
Opis
Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw.
W tym odcinku Tomek składa wizytę Łukaszowi Ancypie, swojemu koledze, który na Podlasiu prowadzi popularną "Karczmę pod Sokołem". We dwóch przyrządzą wołową świecę z kumpakiem. Tomek natomiast zaprezentuje własne przepisy na babkę ziemniaczaną w sosie chrzanowym i kluski z wędliną.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak
gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (5/12) - magazyn kulinarny - dziś, 28 listopada 16:15
- Sztuka mięsa (6/12) - magazyn kulinarny - dziś, 28 listopada 16:50
- Sztuka mięsa (1/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 1 grudnia 16:15 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 1 grudnia 16:50 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (3/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 1 grudnia 17:25 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (10/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 grudnia 9:20
- Sztuka mięsa (11/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 grudnia 9:55
- Sztuka mięsa (12) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 grudnia 10:25
- Sztuka mięsa (1/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 grudnia 11:00
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 2 grudnia 11:30
