Sztuka mięsa (4/12)
magazyn kulinarny Polska 2019
W skrócie: | Tomek składa wizytę Łukaszowi Ancypie, swojemu koledze, który na Podlasiu prowadzi 'Karczmę pod Sokołem'. Razem przyrządzą wołową świecę z kumpakiem. Tomek zaprezentuje przepis na babkę ziemniaczaną. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 21 października za 7 dni |
9:20 | Food Network |
Opis
Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw.
W tym odcinku Tomek składa wizytę Łukaszowi Ancypie, swojemu koledze, który na Podlasiu prowadzi popularną "Karczmę pod Sokołem". We dwóch przyrządzą wołową świecę z kumpakiem. Tomek natomiast zaprezentuje własne przepisy na babkę ziemniaczaną w sosie chrzanowym i kluski z wędliną.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (7/8) - magazyn kulinarny - dziś, 14 października 9:20
- Sztuka mięsa (8) - magazyn kulinarny - dziś, 14 października 9:55
- Sztuka mięsa (1/12) - magazyn kulinarny - dziś, 14 października 10:25
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - dziś, 14 października 11:00
- Sztuka mięsa (3/12) - magazyn kulinarny - dziś, 14 października 11:30
- Sztuka mięsa (1/8) - magazyn kulinarny - piątek, 17 października 16:15
- Sztuka mięsa (2/8) - magazyn kulinarny - piątek, 17 października 16:50
- Sztuka mięsa (4/12) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 18 na 19 października 2:45
- Sztuka mięsa (5/12) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 18 na 19 października 3:15
- Sztuka mięsa (6/12) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 19 na 20 października 2:40