Okrasa łamie przepisy: Kolorowe oliwy smakowe
W skrócie: | Karol sam robi kolorowe oliwy smakowe, którymi doprawia potrawy. Jak twierdzi, można dodawać do nich zioła, przyprawy korzenne, a nawet grzyby. Na początku pokaże, jak przygotować oliwę szczypiorkową. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol sam robi kolorowe oliwy smakowe, którymi doprawia potrawy. Jak twierdzi, można dodawać do nich zioła, przyprawy korzenne, a nawet grzyby. Na początku pokaże, jak przygotować zieloną oliwę szczypiorkową i lubczykową oraz pachnący wędzeniem olej. Z ich dodatkiem ugotuje trzy potrawy: befsztyk tatarski z dodatkami, smażony na złoto filet z amura z sałatką oraz frytki gryczane z majonezem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Smak lawendy - magazyn kulinarny - dziś, 23 czerwca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Ryby z owocami, czyli pstrąg w truskawkach - magazyn kulinarny - dziś, 23 czerwca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak zapomnianych łojoków - magazyn kulinarny - dziś, 23 czerwca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów - magazyn kulinarny - dziś, 23 czerwca 21:50 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kipi kasza - magazyn kulinarny - wtorek, 24 czerwca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Polskie jabłko - magazyn kulinarny - wtorek, 24 czerwca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Miód pachnący lasem - magazyn kulinarny - wtorek, 24 czerwca 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Z żuławskiego mleka - magazyn kulinarny - środa, 25 czerwca 7:00
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia bigosu - magazyn kulinarny - środa, 25 czerwca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewska kuchnia myśliwska - magazyn kulinarny - środa, 25 czerwca 17:10 i 1 późniejsza emisja