Okrasa łamie przepisy: Wołowina dojrzewająca
magazyn kulinarny Polska
W skrócie: | Karol odwiedza hodowlę krów rasy czerwonej polskiej, gdzie zwierzęta przez cały rok żyją na swobodzie. Następnie przygotowuje rostbef, pieczony na ognisku antrykot oraz gulasz wołowy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol odwiedza hodowlę rzadkiej rasy krów, czerwonej polskiej, gdzie zwierzęta przez cały rok żyją na swobodzie. Następnie z wołowiny przygotowuje rostbef, pieczony na ognisku antrykot oraz gulasz wołowy zapiekany pod ciastem francuskim.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kociewskie smakołyki - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Podlaskie pierogi z serem - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Z żuławskiego mleka - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na dziko - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Grzybobranie w Borach Tucholskich - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Powszednia, choć niezwykła mąka - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 19:15 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj - magazyn kulinarny - środa, 21 maja 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak lawendy - magazyn kulinarny - środa, 21 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Zimne ryby na Biebrzy - magazyn kulinarny - środa, 21 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska - magazyn kulinarny - środa, 21 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja