Okrasa łamie przepisy: Smak leśnego karpia
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Karol Okrasa odwiedzi Gospodarstwo Rybackie Lasów Państwowych w Niemodlinie. Hoduje się tu głównie karpie. Po krótkiej rozmowie z dyrektorem placówki kucharz przygotuje m.in. karpia w galaretce. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Karol Okrasa odwiedzi Gospodarstwo Rybackie Lasów Państwowych w Niemodlinie na Opolszczyźnie. Hoduje się tu głównie karpie. Po krótkiej rozmowie z dyrektorem placówki, Waldemarem Wójtowiczem, kucharz przygotuje m.in. karpia w grzybowej galaretce.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Ser, wino i to coś - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Wędzony twaróg - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Inne kluski śląskie - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 11:45 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Podlasie pachnące serem - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 14:25
- Okrasa łamie przepisy: Fasole zamiast ziemniaka - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Skarb mazurskich jezior - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Trzy razy ziemniaki - magazyn kulinarny - dziś, 20 października 21:50
- Okrasa łamie przepisy: Przy wspólnym stole - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Opolszczyzny - magazyn kulinarny - wtorek, 21 października 14:25