Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla
W skrócie: | Karol Okrasa zaprezentuje wiosennego grilla w lżejszej formie. Kucharz przygotuje sałatki. Pierwsza z nich składa się z grillowanych pieczarek, salsy z czosnku niedźwiedziego i owczego twarogu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa tym razem zaprezentuje wiosennego grilla, na którym nie znajdziemy tradycyjnych potraw, takich jak kiełbasy, karkówki czy kaszanki. Zamiast tego, skupi się na zdrowszych propozycjach, idealnych dla osób preferujących warzywa, ryby i lekkie mięsa. Kucharz przygotuje trzy sałatki, pełne kolorów i różnorodnych grillowanych warzyw. Pierwsza z nich to sałatka z grillowanych pieczarek z salsą z czosnku niedźwiedziego i owczym twarogiem. Kolejna propozycja to sałatka z grillowanych szparagów z dodatkiem wędzonego łososia, serwowana z grillowanymi plackami ziemniaczanymi. Trzecia sałatka składa się z grillowanych ziemniaczków z sosem z pieczonych warzyw oraz szaszłyków z kurczaka marynowanego w stylu orientalnym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kwiaty i zioła na talerzu - magazyn kulinarny - dziś, 11 sierpnia 11:15 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na letnie dni - magazyn kulinarny - dziś, 11 sierpnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Piąta ćwiartka - magazyn kulinarny - dziś, 11 sierpnia 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kapłony w Wilanowie - magazyn kulinarny - dziś, 11 sierpnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia z leśnych nasion - magazyn kulinarny - dziś, 11 sierpnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na ogórkowym polu - magazyn kulinarny - wtorek, 12 sierpnia 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kurczak w trzech odsłonach - magazyn kulinarny - wtorek, 12 sierpnia 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na wodzie termalnej - magazyn kulinarny - wtorek, 12 sierpnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Żurawina nie tylko dla głuszca - magazyn kulinarny - wtorek, 12 sierpnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak czarnej porzeczki - magazyn kulinarny - środa, 13 sierpnia 7:00