Okrasa łamie przepisy: Wiosenne grillowanie z nowalijkami
W skrócie: | Okrasa wybiera się w kulinarną podróż kajakiem po rzece Wel. Dopływając w piękne miejsce, zakłada biwak i zaczyna sezon grillowania. Kucharz przygotuje dwa popularne polskie dania z grilla. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wybiera się w kulinarną podróż kajakiem po rzece Wel. Dopływając w piękne miejsce, zakłada biwak i zaczyna sezon grillowania. Kucharz przygotuje dwa najpopularniejsze polskie dania z grilla: karkówkę, a z ryb - łososia. Oczywiście do każdego przepisu doda coś od siebie. Tym razem będą to nowalijki, ale nie te znane ze sklepowych półek. Będą to młode pędy pokrzywy, krwawnik, szczaw, czosnek niedźwiedzi czy świeży sok z brzozy - bogactwo witamin i składników mineralnych, doceniane przez ludność w danych czasach.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Polesia - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Gęś w czereśniach - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Minikiwi nowość na talerzu - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 16:15 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Blisko do talerza - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj - magazyn kulinarny - piątek, 9 maja 11:35 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjne polskie oleje - magazyn kulinarny - piątek, 9 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - piątek, 9 maja 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - piątek, 9 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja