Okrasa łamie przepisy: Zimne ryby na Biebrzy

Okrasa łamie przepisy: Zimne ryby na Biebrzy

magazyn kulinarny Polska 2020   b.o.
W skrócie:Karol rusza na spływ Biebrzą. W pierwszej kolejności przyrządzi klopsiki ze szczupaka. Zaprezentuje też przepisy na pstrąga z zimnym rosołem z buraka oraz tatara ze szczupaka z marynowanym kalafiorem.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
piątek, 22 sierpnia
pojutrze
11:35 TVP 1 (z napisami)
wtorek, 26 sierpnia
za 6 dni
12:00 TVP Kobieta (z napisami)
sobota, 30 sierpnia
za 10 dni
7:35 TVP Kobieta (z napisami)

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa wyrusza na kulinarny spływ Biebrzą. Czeka go spore wyzwanie, ponieważ na terenie Biebrzańskiego Parku Narodowego nie można używać otwartego ognia. Będzie musiał zatem wykazać się kreatywnością i przygotować pyszne dania na zimno. Wykorzysta do nich ryby słodkowodne występujące w polskich rzekach. W pierwszej kolejności mistrz kuchni przyrządzi klopsiki ze szczupaka, które poda wraz z misą sałat. Zaprezentuje także przepisy na pstrąga z zimnym rosołem z czerwonego buraka oraz tatara ze szczupaka z marynowanym kalafiorem.

Twórcy (pokaż wszystkich)