Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa opowiada o tradycji i sposobach wędzenia twarogu. Przygotowuje go według dwóch przepisów z dodatkiem sera. Gośćmi kucharza są: Anna Węgrzynowska i Jacek Raczyński.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Inne oblicze pstrąga - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na dziko - magazyn kulinarny - czwartek, 31 lipca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - czwartek, 31 lipca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Od żniw do chleba - magazyn kulinarny - czwartek, 31 lipca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Powrót topinamburu na polski stół - magazyn kulinarny - czwartek, 31 lipca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Podlaskie pierogi z serem - magazyn kulinarny - piątek, 1 sierpnia 11:35
- Okrasa łamie przepisy: Jeżyny na polskim talerzu - magazyn kulinarny - piątek, 1 sierpnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem - magazyn kulinarny - piątek, 1 sierpnia 17:10