Okrasa łamie przepisy: Największe kartacze
| W skrócie: | Karol Okrasa wyrusza na Mazury. Zatrzyma się w miejscowości Szczechy Wielkie. Ugości go właścicielka niewielkiego zajazdu, pani Ela, która serwuje swoim gościom olbrzymie kartacze. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| sobota, 1 listopada jutro |
7:10 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Karol Okrasa wyruszy na Mazury. Zatrzyma się w miejscowości Szczechy Wielkie. Ugości go właścicielka niewielkiego zajazdu, pani Ela, która serwuje swoim gościom olbrzymie kartacze, czyli wielkie pyzy z ciasta ziemniaczanego, wypełnione farszem. Widzowie dowiedzą się, w jaki sposób przygotować tę potrawę i czym należy ją faszerować. Karol spróbuje jednak czegoś nowego i oprócz tradycyjnych kartaczy poda też pyzy z farszem z wołowiny przyprawione orientalnymi korzeniami oraz z farszem rybnym smażone na smalcu gęsim.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Na kaczkę do Grudziądza - magazyn kulinarny - dziś, 31 października 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia myśliwska - magazyn kulinarny - dziś, 31 października 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na lawendowym wzgórzu - magazyn kulinarny - dziś, 31 października 8:20 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Jesienna dynia - magazyn kulinarny - dziś, 31 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Dzikie kanapki z ognia - magazyn kulinarny - dziś, 31 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Pieczone kurczaki na nowo - magazyn kulinarny - dziś, 31 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Warzywa ekologiczne - magazyn kulinarny - dziś, 31 października 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak suszonych owoców - magazyn kulinarny - sobota, 1 listopada 7:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową - magazyn kulinarny - sobota, 1 listopada 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik - magazyn kulinarny - sobota, 1 listopada 12:00
