Okrasa łamie przepisy: W stołówce na warszawskiej Pradze

Okrasa łamie przepisy: W stołówce na warszawskiej Pradze

magazyn kulinarny Polska 2014   b.o.
W skrócie:Karol jedzie do wolontariuszy stowarzyszenia, którego misją jest przeciwdziałanie wykluczeniu osób dotkniętych trudną sytuacją życiową. Pokazuje im, jak stworzyć ciekawe kompozycje smakowe.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
wtorek, 2 września
jutro
18:35 TVP Rozrywka (z napisami)
środa, 3 września
pojutrze
7:05 TVP Rozrywka (z napisami)

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol jedzie na warszawską Pragę do wolontariuszy stowarzyszenia, którego misją jest przeciwdziałanie wykluczeniu i marginalizacji osób dotkniętych trudną sytuacją życiową. Pokazuje im, jak z powszechnie dostępnych produktów stworzyć ciekawe kompozycje smakowe. Wspólnie z wolontariuszami przygotowuje dorsza z patelni z marchewką, a także pieczonego kurczaka z boczkiem i sosem owocowym.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także