Okrasa łamie przepisy: W krainie papryki
W skrócie: | Miłośnik gotowania Karol Okrasa gości w Zakrzewiu, gdzie odwiedza plantację papryki. Następnie udaje się do Tczewa, by zobaczyć przygotowania do zbliżających się paprykowych dożynek. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Karol Okrasa gości w Zakrzewiu, niewielkiej miejscowości obok Radomia. Na miejscu Karol spotyka się z panem Krzysztofem Grzybem, jednym z pionierów produkcji papryki w tym regionie. Pokazuje on prowadzącemu, jak wygląda zbiór tego pieprzowca. Karol udaje się także do Tczewa, by obserwować przygotowania do paprykowych dożynek. Po powrocie prowadzący przygotowuje pieczoną paprykę faszerowaną bakłażanem i serem feta oraz królika pieczonego z papryką.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Żeberka na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 23 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia orawska - magazyn kulinarny - dziś, 23 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie pod żaglami - magazyn kulinarny - dziś, 23 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - środa, 24 kwietnia 7:00 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Na polskim transatlantyku - magazyn kulinarny - środa, 24 kwietnia 7:20
- Okrasa łamie przepisy - magazyn kulinarny - środa, 24 kwietnia 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Polesia - magazyn kulinarny - środa, 24 kwietnia 14:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Mielone na szpadzie - magazyn kulinarny - środa, 24 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje - magazyn kulinarny - środa, 24 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Potrawy z podlaskiego miodu - magazyn kulinarny - środa, 24 kwietnia 19:10 i 1 późniejsza emisja