Okrasa łamie przepisy: W krainie papryki
W skrócie: | Miłośnik gotowania Karol Okrasa gości w Zakrzewiu, gdzie odwiedza plantację papryki. Następnie udaje się do Tczewa, by zobaczyć przygotowania do zbliżających się paprykowych dożynek. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Karol Okrasa gości w Zakrzewiu, niewielkiej miejscowości obok Radomia. Na miejscu Karol spotyka się z panem Krzysztofem Grzybem, jednym z pionierów produkcji papryki w tym regionie. Pokazuje on prowadzącemu, jak wygląda zbiór tego pieprzowca. Karol udaje się także do Tczewa, by obserwować przygotowania do paprykowych dożynek. Po powrocie prowadzący przygotowuje pieczoną paprykę faszerowaną bakłażanem i serem feta oraz królika pieczonego z papryką.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o gofrach - magazyn kulinarny - dziś, 7 czerwca 8:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kurki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 7 czerwca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu - magazyn kulinarny - dziś, 7 czerwca 14:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - dziś, 7 czerwca 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Tajemnicza lukrecja - magazyn kulinarny - dziś, 7 czerwca 16:20 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne smardze - magazyn kulinarny - dziś, 7 czerwca 21:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Chwasty na talerzu - magazyn kulinarny - niedziela, 8 czerwca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Na szafranowym polu - magazyn kulinarny - niedziela, 8 czerwca 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna o egzotycznym smaku - magazyn kulinarny - niedziela, 8 czerwca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gęś i kaczka na jednym stole - magazyn kulinarny - poniedziałek, 9 czerwca 7:10