Okrasa łamie przepisy: Pstrąg
magazyn kulinarny Polska 2012
W skrócie: | Tym razem Karol wykazuje się swoją inwencją i pokazuje, jakie oryginalne potrawy można przygotować ze świeżego pstrąga. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol postanawia przypomnieć potrawę, która kiedyś była polską specjalnością, zupę rybną z pstrąga. Przy okazji udowadnia, że nawet wyglądające mało apetycznie rybie łby mogą stanowić składnik wyśmienitej potrawy. Gośćmi pomysłowego kucharza są właściciele gospodarstwa rybnego, Barbara i Jan Ossowscy.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Żeberka na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 13 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na Wiśle - magazyn kulinarny - dziś, 13 maja 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - dziś, 13 maja 18:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Własnoręcznie przygotowane konserwy - magazyn kulinarny - dziś, 13 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla - magazyn kulinarny - środa, 14 maja 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Mielone na szpadzie - magazyn kulinarny - środa, 14 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane potrawy Lubelszczyzny - magazyn kulinarny - środa, 14 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu - magazyn kulinarny - środa, 14 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Dwa talerze w Łańsku - magazyn kulinarny - środa, 14 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Czas na szparagi - magazyn kulinarny - czwartek, 15 maja 12:00