Okrasa łamie przepisy: Szybki grill
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Kucharz grilluje nad Biebrzą. Przygotowuje szaszłyk z marynowanej polędwicy wołowej z pieczoną sałatą rzymską oraz kanapkę z grillowaną wołowiną, pesto oraz konfiturą z cebuli i musztardy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kucharz grilluje nad Biebrzą. Przygotowuje szaszłyk z marynowanej polędwicy wołowej z pieczoną sałatą rzymską oraz kanapkę z grillowaną wołowiną, pesto oraz konfiturą z cebuli i musztardy. Na koniec prowadzący smaży na ruszcie kawałki łososia owinięte boczkiem. Poda je z salsą ze słonecznika i grillowanej papryki.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska - magazyn kulinarny - wczoraj, 4 października 21:50
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjne polskie oleje - magazyn kulinarny - dziś, 5 października 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Królowe cytryny - magazyn kulinarny - dziś, 5 października 7:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Domowe musztardy - magazyn kulinarny - dziś, 5 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na dziko - magazyn kulinarny - dziś, 5 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Różne oblicza kaczki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 6 października 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Białe sosy - magazyn kulinarny - poniedziałek, 6 października 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska - magazyn kulinarny - poniedziałek, 6 października 11:45 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia dla morsa - magazyn kulinarny - poniedziałek, 6 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Indyk na polskim stole - magazyn kulinarny - poniedziałek, 6 października 18:40 i 1 późniejsza emisja