Okrasa łamie przepisy: Szybki grill
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Kucharz grilluje nad Biebrzą. Przygotowuje szaszłyk z marynowanej polędwicy wołowej z pieczoną sałatą rzymską oraz kanapkę z grillowaną wołowiną, pesto oraz konfiturą z cebuli i musztardy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 13 lipca za 13 dni |
17:10 | TVP HD (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kucharz grilluje nad Biebrzą. Przygotowuje szaszłyk z marynowanej polędwicy wołowej z pieczoną sałatą rzymską oraz kanapkę z grillowaną wołowiną, pesto oraz konfiturą z cebuli i musztardy. Na koniec prowadzący smaży na ruszcie kawałki łososia owinięte boczkiem. Poda je z salsą ze słonecznika i grillowanej papryki.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Smak rokitnika - magazyn kulinarny - dziś, 30 czerwca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Pstrąg - magazyn kulinarny - dziś, 30 czerwca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na jagody - magazyn kulinarny - dziś, 30 czerwca 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu - magazyn kulinarny - wtorek, 1 lipca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane mirabelki - magazyn kulinarny - wtorek, 1 lipca 17:10 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ryby morskie - magazyn kulinarny - wtorek, 1 lipca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kurki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - wtorek, 1 lipca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów - magazyn kulinarny - środa, 2 lipca 7:00
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na Wiśle - magazyn kulinarny - środa, 2 lipca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na dziko - magazyn kulinarny - środa, 2 lipca 17:10