Okrasa łamie przepisy: Perliczka na nowo odkryta
magazyn kulinarny Polska 2013
| W skrócie: | Karol spotyka Krystynę Łuczyńską, która hoduje perliczki i potrafi je przyrządzić na wiele sposobów. Z jej pomocą pokazuje, w jaki sposób przygotować potrawy z tego szlachetnego drobiu. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa odwiedza gminę Kurzętnik w województwie warmińsko-mazurskim, gdzie spotyka Krystynę Łuczyńską, która hoduje perliczki i potrafi je przyrządzić na wiele sposobów. Z jej pomocą pokazuje, w jaki sposób przygotować ciekawe potrawy z tego szlachetnego drobiu, m.in. perliczkę w sosie z zielonego pieprzu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia na kościach - magazyn kulinarny - dziś, 6 listopada 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Blisko do talerza - magazyn kulinarny - dziś, 6 listopada 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Szybkie owocowe konfitury - magazyn kulinarny - dziś, 6 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia wielkopolska - kefir - magazyn kulinarny - dziś, 6 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Jurajskie pieczonki - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 8:20 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Pomarańcze i mandarynki - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Z ziemi włoskiej do Polski - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Steki z polskiej wołowiny - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W garnku piwowara - magazyn kulinarny - sobota, 8 listopada 7:15 i 1 późniejsza emisja
