Okrasa łamie przepisy: Ognista kuchnia
magazyn kulinarny Polska 2014
W skrócie: | Karol zatrzymuje się w zabytkowej gorzelni w Siennicy Różanej, niedaleko Krasnegostawu. Przygotowuje potrawy z wykorzystaniem alkoholu, m.in. flambirowane polędwiczki wieprzowe z boczkiem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 4 września jutro |
18:35 | TVP Rozrywka (z napisami) |
piątek, 5 września pojutrze |
7:10 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol zatrzymuje się w zabytkowej gorzelni podworskiej w Siennicy Różanej, niedaleko Krasnegostawu. Tam opowiada o sposobach wykorzystania rozmaitych trunków w kuchni i przygotowuje potrawy z wykorzystaniem alkoholu, m.in. flambirowane polędwiczki wieprzowe z boczkiem i ciasto czekoladowe z marynowanymi w whisky morelami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Na jagody - magazyn kulinarny - dziś, 3 września 7:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: W stołówce na warszawskiej Pradze - magazyn kulinarny - dziś, 3 września 7:05
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 3 września 7:40
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - dziś, 3 września 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Festiwal ziemniaka - magazyn kulinarny - dziś, 3 września 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na lodzie - magazyn kulinarny - dziś, 3 września 18:35 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - dziś, 3 września 19:05 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Własnoręcznie przygotowane konserwy - magazyn kulinarny - czwartek, 4 września 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Przetwory ze śliwki węgierki - magazyn kulinarny - czwartek, 4 września 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu - magazyn kulinarny - czwartek, 4 września 19:05 i 1 późniejsza emisja