Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe ryby słodkowodne
W skrócie: | Okrasa wyrusza do Chełmna, gdzie przygotowuje potrawy z ryb słodkowodnych. Jednym z przyrządzonych dań będzie pstrąg marynowany w suszonych pomidorach i mięcie, podany z duszoną brukwią. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 29 września za 13 dni |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyrusza do Chełmna, gdzie przygotowuje dania z ryb słodkowodnych. Pierwszą potrawą będzie wędzona i pieczona certa z sałatką z soczewicy. Druga propozycja to pstrąg marynowany w suszonych pomidorach i mięcie, podany z duszoną brukwią, a trzecia to sałatka z wędzonym dzikim łososiem. Kucharz przyrządzi też pieczonego na sianie łososia z czosnkiem i tymiankiem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska - magazyn kulinarny - dziś, 16 września 12:00 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy kotlety - magazyn kulinarny - dziś, 16 września 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zdrowa, polska wieprzowina - magazyn kulinarny - dziś, 16 września 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe - magazyn kulinarny - dziś, 16 września 19:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Podlasie pachnące serem - magazyn kulinarny - środa, 17 września 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak gryczanego ciasta - magazyn kulinarny - środa, 17 września 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Grzybobranie w Borach Tucholskich - magazyn kulinarny - środa, 17 września 17:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Sandomierz pachnący serem - magazyn kulinarny - środa, 17 września 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wrapy czy zawijańce? - magazyn kulinarny - środa, 17 września 19:15 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze starego sadu - magazyn kulinarny - czwartek, 18 września 12:00