Okrasa łamie przepisy: Wszystko o tatarze
W skrócie: | Kucharz powie, jaka jest różnica między używaniem do befsztyku tatarskiego surowego mięsa zmielonego w maszynce od tego posiekanego ostrym nożem. Zdradzi też, jakie dodatki pasują do tej potrawy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący zaprasza widzów na kulinarną opowieść o befsztyku tatarskim. Niektórym wydaje się, że tatar jest potrawą pochodzenia polskiego, jednak potrawa ta znana jest również w innych krajach, np. we Francji. Polakom trudno sobie wyobrazić tatara bez oprawy w postaci cebulki i ogórków korniszonów czy marynowanych grzybków. Niektórzy dodają do niego również kapary, ryby z konserwy lub oliwki. Karol Okrasa pokaże, jak zrobić dobrego befsztyka tatarskiego. Widzowie dowiedzą się, jaka jest różnica pomiędzy używaniem do tej potrawy surowego mięsa zmielonego w maszynce od tego posiekanego ostrym nożem. Pokaże też, jakie dodatki, zarówno te tradycyjne, jak i mniej oczywiste pasują najlepiej do tego dania.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów - magazyn kulinarny - dziś, 21 czerwca 14:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Z żuławskiego mleka - magazyn kulinarny - dziś, 21 czerwca 15:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Białe sosy - magazyn kulinarny - dziś, 21 czerwca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Polska borówka amerykańska - magazyn kulinarny - dziś, 21 czerwca 21:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia bez mleka - magazyn kulinarny - niedziela, 22 czerwca 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Pięknie zalane potrawy - magazyn kulinarny - niedziela, 22 czerwca 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje - magazyn kulinarny - niedziela, 22 czerwca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne smardze - magazyn kulinarny - poniedziałek, 23 czerwca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Dzikie kanapki z ognia - magazyn kulinarny - poniedziałek, 23 czerwca 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem - magazyn kulinarny - poniedziałek, 23 czerwca 11:10 i 1 późniejsza emisja