Okrasa łamie przepisy: Na ryby do Rybna
magazyn kulinarny Polska 2015
W skrócie: | W porównaniu do innych narodów Polacy jedzą mało ryb. Karol Okrasa postanawia zachęcić do częstszego smakowania ich mięsa. Wyrusza do Rybna w woj. warmińsko-mazurskim, gdzie przygotowuje dwa dania. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 9 października dziś |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
piątek, 10 października jutro |
7:10 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
W porównaniu do innych narodów Polacy jedzą mało ryb. Karol Okrasa postanawia zachęcić do częstszego smakowania ich mięsa. Wyrusza do Rybna w województwie warmińsko-mazurskim, gdzie przygotowuje dwa dania według dawnych i współczesnych receptur, które poddaje drobnym modyfikacjom.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Wszystko z gryki - magazyn kulinarny - dziś, 9 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla - magazyn kulinarny - dziś, 9 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska - magazyn kulinarny - piątek, 10 października 8:20 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na grzybobraniu - magazyn kulinarny - piątek, 10 października 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze starego sadu - magazyn kulinarny - piątek, 10 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Polska wieprzowina na trzy sposoby - magazyn kulinarny - piątek, 10 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj - magazyn kulinarny - piątek, 10 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Królowe cytryny - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Pstrągi ze źródlanej wody - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Opolszczyzny - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 8:20 i 1 późniejsza emisja