Okrasa łamie przepisy: Morskie grillowanie
| W skrócie: | Tym razem znany kucharz, odpowiadając na prośby widzów, zaprezentuje dania, które można przygotować na urządzeniu zapewniającym bezpieczne grillowanie podczas żeglowania czy pływania motorówką. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem znany kucharz, odpowiadając na prośby widzów, zaprezentuje dania, które można przygotować na urządzeniu zapewniającym bezpieczne grillowanie podczas żeglowania czy pływania motorówką. Karol Okrasa przyrządzi trzy dania. Pierwszą potrawą jest pstrąg łososiowy w pomidorowej marynacie z brzoskwiniową salsą. Druga propozycja to ryba grillowana w plastrach boczku podawana z sałatką z grillowanego kalafiora. Trzecią potrawą będzie dorsz z grilla z aromatyczną kapustą przygotowywaną na dwa sposoby.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze Starych Jabłonek - magazyn kulinarny - dziś, 15 grudnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Trzy razy ziemniaki - magazyn kulinarny - dziś, 15 grudnia 21:45
- Okrasa łamie przepisy: Soczewiaki, czyli soczewica na talerzu - magazyn kulinarny - wtorek, 16 grudnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zamorski indyk - magazyn kulinarny - wtorek, 16 grudnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy - magazyn kulinarny - wtorek, 16 grudnia 14:25
- Okrasa łamie przepisy: Fasole zamiast ziemniaka - magazyn kulinarny - wtorek, 16 grudnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Suszone wspomnienia z Borów Tucholskich - magazyn kulinarny - wtorek, 16 grudnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Żołnierskie dzieje ziemniaka - magazyn kulinarny - wtorek, 16 grudnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe grzybowniczki - magazyn kulinarny - środa, 17 grudnia 7:00 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia płynąca maślanką - magazyn kulinarny - środa, 17 grudnia 12:00 i 1 późniejsza emisja
