Okrasa łamie przepisy: Morskie grillowanie
| W skrócie: | Tym razem znany kucharz, odpowiadając na prośby widzów, zaprezentuje dania, które można przygotować na urządzeniu zapewniającym bezpieczne grillowanie podczas żeglowania czy pływania motorówką. | 
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja | 
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem znany kucharz, odpowiadając na prośby widzów, zaprezentuje dania, które można przygotować na urządzeniu zapewniającym bezpieczne grillowanie podczas żeglowania czy pływania motorówką. Karol Okrasa przyrządzi trzy dania. Pierwszą potrawą jest pstrąg łososiowy w pomidorowej marynacie z brzoskwiniową salsą. Druga propozycja to ryba grillowana w plastrach boczku podawana z sałatką z grillowanego kalafiora. Trzecią potrawą będzie dorsz z grilla z aromatyczną kapustą przygotowywaną na dwa sposoby.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- 
         Karol Okrasa
        gospodarz Karol Okrasa
        gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na lawendowym wzgórzu - magazyn kulinarny - dziś, 31 października 8:20 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Jesienna dynia - magazyn kulinarny - dziś, 31 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Dzikie kanapki z ognia - magazyn kulinarny - dziś, 31 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Pieczone kurczaki na nowo - magazyn kulinarny - dziś, 31 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Warzywa ekologiczne - magazyn kulinarny - dziś, 31 października 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Największe kartacze - magazyn kulinarny - sobota, 1 listopada 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Smak suszonych owoców - magazyn kulinarny - sobota, 1 listopada 7:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową - magazyn kulinarny - sobota, 1 listopada 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik - magazyn kulinarny - sobota, 1 listopada 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Jurajskie pieczonki - magazyn kulinarny - sobota, 1 listopada 14:25 i 4 późniejsze emisje


