Okrasa łamie przepisy: Mięsne przysmaki... z warzyw
W skrócie: | Karol rusza do miejscowości Boria. Spotka się z rolnikiem, który wyspecjalizował się w uprawie warzyw ekologicznych. Karol tym razem przygotuje mięsne potrway kuchni polskiej, ale w wersji warzywnej. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 9 kwietnia za 12 dni |
19:15 | TVP Rozrywka (z napisami) |
środa, 10 kwietnia za 13 dni |
8:10 | TVP Rozrywka |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa rusza do miejscowości Boria koło Ćmielowa. Tam spotka się z młodym rolnikiem, który wyspecjalizował się w produkcji warzyw ekologicznych. Widzowie dowiedzą się, na czym polega taka uprawa, jakie są wymagania i dlaczego warto po takie warzywa sięgać. Karol tym razem zaproponuje mięsne przeboje kuchni polskiej, ale w wersji warzywnej - hamburger z soczewicy podany z sosem z ekologicznych buraczków, tatar z marynowanych suszonych pomidorów oraz ekologiczny żurek z mąki gryczanej i z ziemniaczkami z wegetariańską okrasą.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Polesia - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 11:50 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: W pomidorowym królestwie - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Jesienna dynia - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Podlaski posiłek oracza - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia bigosu - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 0:30 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Staropolski post - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 7:05
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka i borówki - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zatorskie karpie - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Biowarzywa na stół - magazyn kulinarny - sobota, 30 marca 7:10