Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie przysmaki z dziczyzny
| W skrócie: | Karol Okrasa wyrusza na Kaszuby, by spotkać się z panem Darkiem, który słynie ze wspaniałych wyrobów z dziczyzny. Przygotowuje m.in. myśliwski kapuśniak i podwędzaną perliczkę pieczoną na kamieniu. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Karol wyrusza na Kaszuby, by spotkać się z mieszkającym w tamtych okolicach panem Darkiem. Słynie on ze wspaniałych wyrobów z dziczyzny. Mięso to ma równie wielu miłośników, co krytyków. Smakuje bowiem zupełnie inaczej niż to, pochodzące ze zwierząt hodowlanych, choć znawcy twierdzą, że jest od niego o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne. Karol Okrasa przygotowuje dwa dania z dziczyzny, a krytykom tego mięsa zaproponuje perliczkę, która smakuje jak połączenie dziczyzny z drobiem. Prowadzący przygotuje myśliwski kapuśniak, podwędzaną perliczkę pieczoną na kamieniu i kopytka z ragout z dziczyzny.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Potrawy z młodej kapusty - magazyn kulinarny - dziś, 7 grudnia 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Smak pędów sosny - magazyn kulinarny - dziś, 7 grudnia 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Banany zamiast ziemniaków - magazyn kulinarny - dziś, 7 grudnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Elegancja na Batorym - magazyn kulinarny - dziś, 7 grudnia 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wrocławski bigos - magazyn kulinarny - poniedziałek, 8 grudnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Gęś z jabłkami inaczej - magazyn kulinarny - poniedziałek, 8 grudnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe grzybowniczki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 8 grudnia 11:50 i 6 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Cuda, czyli ciasta na kiju - magazyn kulinarny - poniedziałek, 8 grudnia 14:25 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Mazowsza - magazyn kulinarny - poniedziałek, 8 grudnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Trójmiasta - magazyn kulinarny - poniedziałek, 8 grudnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
