Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie przysmaki z dziczyzny
W skrócie: | Karol Okrasa wyrusza na Kaszuby, by spotkać się z panem Darkiem, który słynie ze wspaniałych wyrobów z dziczyzny. Przygotowuje m.in. myśliwski kapuśniak i podwędzaną perliczkę pieczoną na kamieniu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 11 października za 12 dni |
12:00 | TVP Kobieta |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Karol wyrusza na Kaszuby, by spotkać się z mieszkającym w tamtych okolicach panem Darkiem. Słynie on ze wspaniałych wyrobów z dziczyzny. Mięso to ma równie wielu miłośników, co krytyków. Smakuje bowiem zupełnie inaczej niż to, pochodzące ze zwierząt hodowlanych, choć znawcy twierdzą, że jest od niego o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne. Karol Okrasa przygotowuje dwa dania z dziczyzny, a krytykom tego mięsa zaproponuje perliczkę, która smakuje jak połączenie dziczyzny z drobiem. Prowadzący przygotuje myśliwski kapuśniak, podwędzaną perliczkę pieczoną na kamieniu i kopytka z ragout z dziczyzny.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Czekolada i owoce nie do deseru - magazyn kulinarny - dziś, 29 września 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Obiad z resztek - magazyn kulinarny - dziś, 29 września 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Trójmiasta - magazyn kulinarny - dziś, 29 września 11:50 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik - magazyn kulinarny - dziś, 29 września 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe ryby słodkowodne - magazyn kulinarny - dziś, 29 września 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gęś i kaczka na jednym stole - magazyn kulinarny - dziś, 29 września 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy kotlety - magazyn kulinarny - dziś, 29 września 21:50
- Okrasa łamie przepisy: Jurajskie pieczonki - magazyn kulinarny - wtorek, 30 września 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Powrót topinamburu na polski stół - magazyn kulinarny - wtorek, 30 września 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Z kurczakiem przez wieki - magazyn kulinarny - wtorek, 30 września 18:40 i 1 późniejsza emisja