Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na grzybobraniu

Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na grzybobraniu

magazyn kulinarny Polska 2019   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa wyruszy do pomorskich lasów na grzybobranie. Potem pokaże, jakie potrawy można przygotować z borowików i podgrzybków, a także takich gatunków jak siedzuń sosnowy zwany kozią brodą.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
poniedziałek, 30 listopada
pojutrze
18:25 TVP Rozrywka (z napisami)
wtorek, 1 grudnia
za 3 dni
6:40 TVP Rozrywka (z napisami)

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol wyruszy do pomorskich lasów na grzybobranie. Potem pokaże, jakie potrawy można przygotować z borowików i podgrzybków, a także takich gatunków jak siedzuń sosnowy zwany kozią brodą czy twardzioszek czosnkowy. Przygotuje trzy potrawy: królika duszonego w kociołku z borowikami, naleśnik z kozią brodą w śmietanie, a na koniec wędzone polędwiczki z królika z duszonymi podgrzybkami.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także