Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na grzybobraniu
W skrócie: | Karol Okrasa wyruszy do pomorskich lasów na grzybobranie. Potem pokaże, jakie potrawy można przygotować z borowików i podgrzybków, a także takich gatunków jak siedzuń sosnowy zwany kozią brodą. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol wyruszy do pomorskich lasów na grzybobranie. Potem pokaże, jakie potrawy można przygotować z borowików i podgrzybków, a także takich gatunków jak siedzuń sosnowy zwany kozią brodą czy twardzioszek czosnkowy. Przygotuje trzy potrawy: królika duszonego w kociołku z borowikami, naleśnik z kozią brodą w śmietanie, a na koniec wędzone polędwiczki z królika z duszonymi podgrzybkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Pradawna prażucha - magazyn kulinarny - poniedziałek, 2 czerwca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Zamorskie produkty na polskim stole - magazyn kulinarny - poniedziałek, 2 czerwca 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - poniedziałek, 2 czerwca 11:15 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Szybki grill - magazyn kulinarny - poniedziałek, 2 czerwca 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewski bażant (353) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 2 czerwca 16:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Indyk inaczej - magazyn kulinarny - poniedziałek, 2 czerwca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na ziarnku grochu - magazyn kulinarny - poniedziałek, 2 czerwca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem - magazyn kulinarny - poniedziałek, 2 czerwca 21:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Nowy polski kociołek - magazyn kulinarny - wtorek, 3 czerwca 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kociewskie smakołyki - magazyn kulinarny - wtorek, 3 czerwca 16:10