Okrasa łamie przepisy: Kuchnia żydowska, czyli dawna kuchnia polska

Okrasa łamie przepisy: Kuchnia żydowska, czyli dawna kuchnia polska

magazyn kulinarny Polska 2014   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa wyrusza do Tykocina, by pokazać widzom tradycyjne przysmaki żydowskie. Pierwszym daniem jest duszony w marchewce królik. Kolejną potrawą Karola są wątróbki marynowane na słodko.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa wyrusza do miejscowości Tykocin, by pokazać widzom tradycyjne przysmaki żydowskie. Kucharz przyrządza dwie potrawy. Pierwszym daniem jest duszony w marchewce królik, z aromatycznymi przyprawami i z miodem. Kolejne danie popisowym Karola są wątróbki drobiowe, marynowane na słodko, opiekane na ogniu, podane ze słodkim sosem.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także