Okrasa łamie przepisy: Kuchnia żydowska, czyli dawna kuchnia polska
magazyn kulinarny Polska 2014
W skrócie: | Karol Okrasa wyrusza do Tykocina, by pokazać widzom tradycyjne przysmaki żydowskie. Pierwszym daniem jest duszony w marchewce królik. Kolejną potrawą Karola są wątróbki marynowane na słodko. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyrusza do miejscowości Tykocin, by pokazać widzom tradycyjne przysmaki żydowskie. Kucharz przyrządza dwie potrawy. Pierwszym daniem jest duszony w marchewce królik, z aromatycznymi przyprawami i z miodem. Kolejne danie popisowym Karola są wątróbki drobiowe, marynowane na słodko, opiekane na ogniu, podane ze słodkim sosem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Skarb mazurskich jezior - magazyn kulinarny - dziś, 21 października 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser - magazyn kulinarny - dziś, 21 października 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Przy wspólnym stole - magazyn kulinarny - dziś, 21 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Opolszczyzny - magazyn kulinarny - dziś, 21 października 14:30
- Okrasa łamie przepisy: Kurczak w trzech odsłonach - magazyn kulinarny - dziś, 21 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Pieprzno i szafranno - magazyn kulinarny - dziś, 21 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pstrąg - magazyn kulinarny - dziś, 21 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową - magazyn kulinarny - środa, 22 października 7:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o forszmaku - magazyn kulinarny - środa, 22 października 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Jak jeść by dłużej żyć - magazyn kulinarny - środa, 22 października 12:00