Okrasa łamie przepisy: Kuchnia żydowska, czyli dawna kuchnia polska
magazyn kulinarny Polska 2014
| W skrócie: | Karol Okrasa wyrusza do Tykocina, by pokazać widzom tradycyjne przysmaki żydowskie. Pierwszym daniem jest duszony w marchewce królik. Kolejną potrawą Karola są wątróbki marynowane na słodko. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyrusza do miejscowości Tykocin, by pokazać widzom tradycyjne przysmaki żydowskie. Kucharz przyrządza dwie potrawy. Pierwszym daniem jest duszony w marchewce królik, z aromatycznymi przyprawami i z miodem. Kolejne danie popisowym Karola są wątróbki drobiowe, marynowane na słodko, opiekane na ogniu, podane ze słodkim sosem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe - magazyn kulinarny - dziś, 21 grudnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Hałuszki podlaskie - magazyn kulinarny - poniedziałek, 22 grudnia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W krainie dźwięków i smaków - magazyn kulinarny - poniedziałek, 22 grudnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Wyprawa do wsi Skroblaki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 22 grudnia 11:50 i 6 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Staropolski post wigilijny - magazyn kulinarny - poniedziałek, 22 grudnia 14:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Wrapy czy zawijańce? - magazyn kulinarny - poniedziałek, 22 grudnia 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Piernikowa kuchnia Kopernika - magazyn kulinarny - poniedziałek, 22 grudnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Jurajskie pieczonki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 22 grudnia 21:45
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane potrawy wigilijne - magazyn kulinarny - wtorek, 23 grudnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak wędzonej śliwki - magazyn kulinarny - wtorek, 23 grudnia 14:30 i 1 późniejsza emisja
