Okrasa łamie przepisy: Kuchnia żydowska, czyli dawna kuchnia polska
magazyn kulinarny Polska 2014
W skrócie: | Karol Okrasa wyrusza do Tykocina, by pokazać widzom tradycyjne przysmaki żydowskie. Pierwszym daniem jest duszony w marchewce królik. Kolejną potrawą Karola są wątróbki marynowane na słodko. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 26 sierpnia za 6 dni |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
środa, 27 sierpnia za 7 dni |
7:10 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyrusza do miejscowości Tykocin, by pokazać widzom tradycyjne przysmaki żydowskie. Kucharz przyrządza dwie potrawy. Pierwszym daniem jest duszony w marchewce królik, z aromatycznymi przyprawami i z miodem. Kolejne danie popisowym Karola są wątróbki drobiowe, marynowane na słodko, opiekane na ogniu, podane ze słodkim sosem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Powszednia, choć niezwykła mąka - magazyn kulinarny - dziś, 20 sierpnia 7:00
- Okrasa łamie przepisy: Nieznany burak cukrowy - magazyn kulinarny - dziś, 20 sierpnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby na leśny sposób - magazyn kulinarny - dziś, 20 sierpnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Minikiwi nowość na talerzu - magazyn kulinarny - dziś, 20 sierpnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia mazurska - magazyn kulinarny - dziś, 20 sierpnia 17:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Końska dieta, czyli owies i siano w kuchni - magazyn kulinarny - dziś, 20 sierpnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjne polskie oleje - magazyn kulinarny - czwartek, 21 sierpnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia orawska - magazyn kulinarny - czwartek, 21 sierpnia 17:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Z paleniska i z fajerki - magazyn kulinarny - czwartek, 21 sierpnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zimne ryby na Biebrzy - magazyn kulinarny - piątek, 22 sierpnia 11:35 i 2 późniejsze emisje