Okrasa łamie przepisy: Kuchnia żydowska, czyli dawna kuchnia polska
magazyn kulinarny Polska 2014
W skrócie: | Karol Okrasa wyrusza do Tykocina, by pokazać widzom tradycyjne przysmaki żydowskie. Pierwszym daniem jest duszony w marchewce królik. Kolejną potrawą Karola są wątróbki marynowane na słodko. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyrusza do miejscowości Tykocin, by pokazać widzom tradycyjne przysmaki żydowskie. Kucharz przyrządza dwie potrawy. Pierwszym daniem jest duszony w marchewce królik, z aromatycznymi przyprawami i z miodem. Kolejne danie popisowym Karola są wątróbki drobiowe, marynowane na słodko, opiekane na ogniu, podane ze słodkim sosem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Polesia - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 14:50 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Mielone na szpadzie - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Potrawy z podlaskiego miodu - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wszystko o tatarze - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 7:25
- Okrasa łamie przepisy - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Czas na szparagi - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia zachodnich Mazur - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Morskie grillowanie - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 0:30 i 2 późniejsze emisje