Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze Starych Jabłonek
W skrócie: | Prowadzący odwiedza Stare Jabłonki na Mazurach. Kucharz przyrządza tam mazurskiego sandacza marynowanego w domowym cydrze jabłkowym. Drugie jego danie to pieczona perliczka. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący odwiedza Stare Jabłonki na Mazurach, która słynie z potraw przyrządzanych na bazie jabłek. W prezentowanych recepturach Karola również nie brakuje tych owoców. Kucharz na początku przyrządza mazurskiego sandacza marynowanego w domowym cydrze jabłkowym, pieczonego na drewnie i podanego z wytrawną konfiturą jabłkową. Drugie danie to pieczona z jabłkami i cytrynami perliczka podana z jabłkowymi placuszkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia orawska - magazyn kulinarny - dziś, 1 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Pomorska jagnięcina - magazyn kulinarny - dziś, 1 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Na jagody - magazyn kulinarny - dziś, 1 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - dziś, 1 maja 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje - magazyn kulinarny - dziś, 1 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na flądry do Ustki - magazyn kulinarny - dziś, 1 maja 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla - magazyn kulinarny - piątek, 2 maja 11:35 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: W podlaskim ogrodzie ziołowym - magazyn kulinarny - piątek, 2 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - piątek, 2 maja 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie - magazyn kulinarny - piątek, 2 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja